UFC Parijs! Doumbe vs Groenhart twee vliegen in één klap
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC Parijs! Doumbe vs Groenhart twee vliegen in één klap

UFC Parijs! Doumbe vs Groenhart twee vliegen in één klap

UFC Parijs! Doumbe vs Groenhart twee vliegen in één klap

Cédric Doumbe zou zijn UFC debuut maken tijdens UFC Parijs op 3 september. Echter kreeg de Fransman een vechtverbod. Voormalig Glory tegenstander Murthel Groenhart wil graag tot de redding komen en solliciteert naar het gevecht.

De aankondiging van de annulering van het gevecht van Cédric Doumbe bij UFC Parijs bracht zijn voormalige rivaal, Murthel Groenhart, op ideeën. Een paar dagen geleden bevestigde Doumbé dat zijn aanwezigheid bij UFC Paris niet langer relevant was.

Waarom ook niet

Volgens een FMMAF-regel (Franse bond. red.), met betrekking tot het verschil in staat van dienst met zijn tegenstander Darian Weeks. Mocht Doumbe niet vechten, hij zou te weinig tijd in de MMA-kooi hebben doorgebracht.

Voormalig GLORY-kampioen Groenhart zag dit als een kans om twee vliegen in één klap te slaan. Teken met de UFC en herenigen met Doumbe. Net als Doumbe begon de Nederlander aan een MMA-carrière en heeft hij ook een record van twee overwinningen zonder verliezen. Doumbe en Groenhart stonden in het verleden drie keer tegenover elkaar. Doumbé won twee keer (in 2016 en 2021) en Groenhart één keer (2017).

Spektakel

Via een post op Instagram bood Groenhart aan om op het laatste moment in te stappen als vervanger. ,,Cedric Doumbe, ik heb gehoord van de belachelijke Franse goedkeuringsregels dat je je debuut niet kunt maken”, schrijft de Nederlander.

,,Bro, je hebt 2 overwinningen en ik heb 2 overwinningen in MMA als de UFC en Dana White dit gevecht willen aangaan, ik ben hier. Laat me gewoon weten dat we onze armen kunnen opsteken”. De wedstrijd zou zeker een opsteker zijn voor het UFC event in Parijs. Twee van de beste kickboksers ter wereld die voor spektakel zullen zorgen.

Bekijk ook

Mike Tyson krijgt 1 miljoen om tegen rugby-ster te vechten

Mike Tyson krijgt 1 miljoen om tegen rugby-ster te vechten

Mike Tyson is misschien 53 jaar oud

Vechter kopt keihard knietje terug en gaat knock-out | video

Vechter kopt keihard knietje terug en gaat knock-out | video

Mariano Pupi weet hoe hij zijn knieën moet gebruiken

Krachttraining voor vechtsporters! 'Lange termijn investering'

Krachttraining voor vechtsporters! ‘Lange termijn investering’

Het huwelijk van krachttraining en vechtsporten is een onderwerp van discussie in sportscholen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page