Lastpak: UFC ‘ontslaat omstreden’ MMA-vechter BJ Penn – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Lastpak: UFC ‘ontslaat omstreden’ MMA-vechter BJ Penn

Lastpak: UFC ‘ontslaat omstreden’ MMA-vechter BJ Penn

Bedreiging: UFC-legende BJ Penn nog dieper in de problemen

Dana White zegt dat UFC-veteraan en Hall of Famer B.J. Penn officieel is ontheven uit zijn contract.

UFC-president Dana White zei onlangs dat zijn werkrelatie met B.J. Penn voorbij was. Nu is het officieel. Op donderdag vertelde White, dat Penn (16-14-1 MMA, 12-13-1 UFC), een UFC Hall of Famer en voormalig UFC kampioen weltergewicht en lichtgewicht, is ontheven van zijn contract met de organisatie.

Het besluit om afscheid te nemen van Penn komt op na een reeks incidenten buiten de MMA-kooi waarbij de vechter betrokken is. Twee video’s die onlangs verschenen, uitgebracht door TMZ, toonden Penn dat hij een man sloeg buiten een restaurant in Hawaii en het vervolgens bijna aflegde tegen dezelfde man op straat.

Tweede kans

“Hij zal niet meer vechten. Dat is het. Dat is een afgesloten zaak, “vertelde White drie weken geleden aan ESPN. “Het is niet eens dat dit de laatste druppel was. Ik hield er niet van dat hij toch bleef vechten. Maar wanneer je de relatie hebt die hij en ik hebben, hij me aan de telefoon smeekt om een gevecht, smeekt om een ​​nieuwe kans, is het moeilijk voor mij om hem af te wijzen.”

ZIE OOK >> UFC Veteraan BJ Penn krijgt slaag op straat

Afgezien van de incidenten buiten de MMA-kooi, is zijn carrière daarbinnen ook niet goed verlopen. Penn heeft zijn afgelopen zeven gevechten verloren en heeft slechts één keer gewonnen van de 11 in een serie die teruggaat tot 2010. Maar ondanks zijn slechte resultaten in de kooi, vertelde White eerder aan de media dat hij Penn een laatste gevecht in de achthoek zou geven. Hij zou later dit jaar met Nik Lentz worden geconfronteerd, hoewel het gevecht niet formeel door de UFC was aangekondigd.

Bekijk ook

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Ellende: Pech achtervolgt UFC-event van aankomende nacht

UFC Vegas 26 gaat door met een negen-wedstrijden-kaart.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page