Lastpak: UFC 'ontslaat omstreden' MMA-vechter BJ Penn Nieuws
Nieuws

Lastpak: UFC 'ontslaat omstreden' MMA-vechter BJ Penn

Lastpak: UFC 'ontslaat omstreden' MMA-vechter BJ Penn
Lastpak: UFC 'ontslaat omstreden' MMA-vechter BJ Penn

Dana White zegt dat UFC-veteraan en Hall of Famer B.J. Penn officieel is ontheven uit zijn contract.

UFC-president Dana White zei onlangs dat zijn werkrelatie met B.J. Penn voorbij was. Nu is het officieel. Op donderdag vertelde White, dat Penn (16-14-1 MMA, 12-13-1 UFC), een UFC Hall of Famer en voormalig UFC kampioen weltergewicht en lichtgewicht, is ontheven van zijn contract met de organisatie.

Het besluit om afscheid te nemen van Penn komt op na een reeks incidenten buiten de MMA-kooi waarbij de vechter betrokken is. Twee video's die onlangs verschenen, uitgebracht door TMZ, toonden Penn dat hij een man sloeg buiten een restaurant in Hawaii en het vervolgens bijna aflegde tegen dezelfde man op straat.

Tweede kans

"Hij zal niet meer vechten. Dat is het. Dat is een afgesloten zaak, "vertelde White drie weken geleden aan ESPN. "Het is niet eens dat dit de laatste druppel was. Ik hield er niet van dat hij toch bleef vechten. Maar wanneer je de relatie hebt die hij en ik hebben, hij me aan de telefoon smeekt om een gevecht, smeekt om een ​​nieuwe kans, is het moeilijk voor mij om hem af te wijzen."

ZIE OOK >> UFC Veteraan BJ Penn krijgt slaag op straat

Afgezien van de incidenten buiten de MMA-kooi, is zijn carrière daarbinnen ook niet goed verlopen. Penn heeft zijn afgelopen zeven gevechten verloren en heeft slechts één keer gewonnen van de 11 in een serie die teruggaat tot 2010. Maar ondanks zijn slechte resultaten in de kooi, vertelde White eerder aan de media dat hij Penn een laatste gevecht in de achthoek zou geven. Hij zou later dit jaar met Nik Lentz worden geconfronteerd, hoewel het gevecht niet formeel door de UFC was aangekondigd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws