Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC ontslaat MMA-vechter John Lineker om afzeggen gevecht

UFC ontslaat MMA-vechter John Lineker om afzeggen gevecht

UFC ontslaat MMA-vechter John Lineker om afzeggen gevecht

Bantamgewicht John Lineker is uit zijn UFC-contract ontheven.

Lineker kwam in opspraak omdat hij zich terug trok uit een gevecht afgelopen maand tegen Rob Font bij UFC op ESPN + 12. Nadat hij naar verluidt tijdens zijn afvallen voor het gevecht een scheur in het gezicht had opgelopen.

Die terugtrekking leek de Braziliaan 31-9 MMA, 12-4 UFC) blijkbaar niet in de gunst van de UFC te hebben gebracht, want slechts enkele weken later is hij niet langer meer voor de vechtsport organisatie actief.

Meeste knockdowns

Lineker, 29, maakte zijn UFC debuut in mei 2012. Hij werd een vechter in de vlieggewichtdivisie, maar na verschillende gewicht wisselingen werd hij gedwongen om op 135 kilo te vechten, waar hij ook een sterk record samenstelde.

ZIE OOK>> John Lineker zet de UFC onder druk

De vechter had een indrukwekkend record voor de gewichten divisie in het bantamgewicht, hij scoorde maar liefst 12 knockdowns, de meesten in de geschiedenis van de UFC in die klasse.

Bekijk ook

MMA-vechter verliest vinger: Gaat toch gevecht aan

De Kroatische MMA-vechter Zoran Djodj verloor afgelopen weekend zijn pink door een oogstmachine, toch staat hij binnenkort in de kooi om te vechten.

Titelgevecht Nederlandse UFC-vechter De Randamie in gevaar?

Als het aan UFC-vechter Aspen Ladd ligt dan wordt de uitslag van haar verloren partij tegen de Nederlandse Germaine de Randamie teniet gedaan.

Nederlandse Mellony Geugjes wint MMA-partij tegen Russin

De Nederlandse Mellony Geugjes stond zaterdag 12 oktober tegenover de Russische Viktoria Sklyarova op European Beatdown 7.