UFC ontslaat GLORY kampioen Cedric Doumbe! 'Niet eens debuut gemaakt'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC ontslaat GLORY kampioen Cedric Doumbe! ‘Niet eens debuut gemaakt’

UFC ontslaat GLORY kampioen Cedric Doumbe! ‘Niet eens debuut gemaakt’

UFC ontslaat GLORY-kampioen Cedric Doumbe! 'Niet eens debuut gemaakt'

Cedric Doumbe is ontslagen door de UFC zonder ook maar een seconde in de MMA-kooi bij de organisatie te hebben gestaan. Doumbe echter ontkent en zegt dat het slechts een kwestie van tijd is dat hij terugkeert.

Voormalig Glory kampioen Doumbe, die een MMA-record van 2-0 heeft, werd van het allereerste UFC-event in Parijs gehaald. Dit nadat de lokale commissie naar verluidt had besloten dat hij niet genoeg ervaring had om te vechten.

Doumbe zou op het event van 3 september tegenover Darian Weeks staan. Als gevolg hiervan besloot de UFC uiteindelijk om zijn contract te beëindigen, zo meld MMA Fighting. Doumbe betwistte zijn ontslag nadat het op algoritmen gebaseerde Twitter-account UFC Roster Watch zei dat hij uit de selectie was verwijderd.

Kort maar krachting

In een interview met de Franstalige website Boxemag.com zei hij dat hij nog steeds onder contract staat, maar moet worden goedgekeurd door toezichthouders om te kunnen vechten. ,,Ik heb het contract getekend. Ze hebben me niet ontslagen, ik moet alleen mijn papieren, mijn licentie enz fixen. Bij de federatie “, zei Doumbe, verwijzend naar de Franse Boksfederatie die toezicht houdt op MMA in Frankrijk.

De 30-jarige vechter maakte zijn overstap naar MMA na het opbouwen van een indrukwekkend 75-7-1 record in kickboksen met 45 knockouts-overwinningen, waarbij hij de GLORY-titel in het weltergewicht drie keer verdedigde voordat hij de sport verliet. Doumbe won zijn beide MMA-gevechten door knock-out. Weeks, zijn oorspronkelijke tegenstander van UFC Paris, was 5-2 als professional.

Bekijk ook

'Half dood in de ring!' Horror knock-out kickbokser

‘Half dood in de ring!’ Horror knock-out kickbokser (video)

Het publiek in de zaal was doodstil ...

Joe Joyce slaat Joseph Parker knock-out

Joe Joyce verslaat Joseph Parker met verbluffende ‘KO’! Daagt Usyk uit 🎥

De Britse Joyce scoorde een verbluffende KO-overwinning op Joseph Parker.

Floyd Mayweather schakelt Mikura Asakura uit knock-out Rizin

Mayweather (45) slaat Asakura knock-out in laatste seconde

Floyd Mayweather versloeg vandaag de Japanne

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page