Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC Nieuws: Max Holloway treft Frankie Edgar in Juli

UFC Nieuws: Max Holloway treft Frankie Edgar in Juli

UFC Nieuws: Max Holloway treft Frankie Edgar in Juli

Max Holloway keert terug naar de vedergewicht divisie, hij gaat een gevecht aan met Frankie Edgar.

Holloway (20-4 MMA, 16-4 UFC) zet zijn titel op het spel tijdens UFC 240 op 27 juli. Hij zal tegen Frankie Edgar voor de derde maal (23-6-1 MMA, 17-6-1 UFC) de MMA-kooi betreden. ESPN meldt dat er mondeling akkoord is tussen de twee vechters.

In april dit jaar stapte Holloway over naar de lichtgewicht divisie voor een interim-rematch voor de titel met Dustin Poirier. Het resultaat verliep niet zoals Holloway voor ogen had. Hij verloor van Poirier waarmee zijn winst reeks van 13 gevechten tot een einde kwam.

Driemaal is scheepsrecht

Edgar, die gepland was om Holloway uit te dagen op UFC 218 in december 2017 viel toen uit omdat een blessure roet in het eten gooide, hij werd vervangen door Jose Aldo. Edgar kreeg vervolgens in 2018 opnieuw de kans om tegen Holloway te vechten op UFC 222. Echter zegde Holloway toen af vanwege een blessure.

ZIE OOK >> Rico Verhoeven dreigt te vertrekken bij GLORY Kickboxing

Brian Ortega werd als vervanger aangewezen waardoor Edgar op de vechtkaart aanwezig bleef. Edgar verloor van Ortega in de eerste ronde. Hij won echter van Cub Swanson op UFC Fight Night 128 in april dit jaar. Nu krijgt hij dus de kans om zich alsnog te bewijzen tegenover Holloway.

Bekijk ook

Connor McGregor belooft scherper en sneller terug te komen in 2018

Conor McGregor in onderhandeling met UFC over nieuwe deal

Volgens ESPN's Ariel Helwani is Conor McGregor momenteel bezig met een terugkeer naar de UFC in de late zomer of vroege herfst.

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

UFC: Tyron Woodley heeft chronische artritis, wil toch vechten

Tyron Woodley's zoektocht om zijn UFC-titel te heroveren, zal nog een beetje langer moeten wachten.

REGIO NIEUWS UITGELICHT