UFC NIEUWS: Calvin Kattar langs Dan Ige na zware strijd MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC NIEUWS: Calvin Kattar langs Dan Ige na zware strijd

UFC NIEUWS: Calvin Kattar langs Dan Ige na zware strijd
UFC NIEUWS: Calvin Kattar langs Dan Ige na zware strijd

Het is Calvin Kattar gelukt langs Dan Ige te komen in een gevecht woensdagnacht dat voor het grootste gedeelte gelijk opging.

De UFC Fight Island 1 headliner bevatte twee van de meest opwindende vedergewichten in de UFC. Calvin Kattar en Dan Ige kruisten paden in een vedergewicht wedstrijd waar veel van afhing.

Op weg naar dit gevecht had Calvin Kattar een enorme knock-out overwinning behaald op Jeremy Stephens tijdens UFC 249. Terwijl Dan Ige zes keer achter elkaar won in de UFC.

Rake klappen

Slechts 20 seconden in het gevecht, deelde Ige al de rake klappen uit. Toen hij Calvin Kattar verraste met twee snelle stoten. Beide mannen deden het in de beginfase rustig aan en namen de tijd. Ige ging uiteindelijk voor zijn traditionele takedown maar miste.

Met de rug van zijn tegenstander op de mat, landde Kattar een paar klappen op Ige voordat hij weer opstond. In de laatste seconden van de ronde ving Kattar, Ige op met een links en deze laatste antwoordde onmiddellijk terug met een eigen rechtse.

Over en weer gevecht

In de tweede ronde zocht Kattar opnieuw naar een opening, maar Ige landde al vroeg een paar body shots. Ige ving Kattar op met een harde stoot op diens neus, terwijl het bloed naar buiten druppelde. Ige zag er zeker een stuk meer gecomponeerd uit in deze ronde, en hield alle druk op zijn tegenstander.

De derde ronde begon met de stand 1-1. De twee mannen wisselden stoten uit en Ige reageerde vrijwel op alles wat Kattar hem had toegebracht. Ige heeft fantastisch werk geleverd met al zijn body shots, maar toen ze de laatste ronde ingingen, ving Kattar, Ige met een vlaag van stoten en trappen. Een ongelooflijk hecht gevecht en de derde ronde eindigde met een snee boven het rechteroog van Kattar.

Op de grond

Voor het eerst in zijn UFC-carrière bevond Ige in de vierde ronde van een gevecht. Ondanks dat dit nieuw voor hem was, zag Ige er nog steeds scherp uit, terwijl Kattar Ige met een knie ving, maar naar de grond werd gebracht.

Kattar viel Ige aan met een vlaag van stoten voordat Ige uiteindelijk weer op de been kwam. Ige vertraagde absoluut een beetje, maar zag er nog steeds kalm uit en deed zijn best om Kattar af te maken. Ige probeerde meerdere keren een haymaker uit te delen, terwijl de laatste minuten van het gevecht ingingen.

Gemiste kans

In de laatste ronde van het gevecht wisselden beide vechters stoten uit in het midden van de Octagon. Ige probeerde nog een keer te ontkomen. Ige's rechteroog was dicht geslagen.

Het gevecht eindigde met een grote vlaag van stoten. De door beiden gezochte knock-out viel niet. Het gevecht ging ook naar de scorekaart van de jury, Calvin Kattar won via een unanieme beslissing (49-46, 49-46, 48-47).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws