Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC MMA op Veronica: lage kijkcijfers, heeft u wel gekeken?

UFC MMA op Veronica: lage kijkcijfers, heeft u wel gekeken?

Gisteravond vond de eerste samenvatting van UFC Brooklyn op tv zender Veronica plaats, de uitzending haalde slechts 65.000 kijkers.

Veronica haalde met veel trompetgeschal de uitzendrechten van de UFC binnen via moederbedrijf Talpa, volgens velen een goede stap voor de acceptatie van de vechtsport MMA in Nederland.

De zender lijkt goed op weg te zijn, zo men heeft vorig jaar ook de tv rechten voor GLORY Kickboxing weten te verwerven ten faveure van Ziggo, die de events eerder uitzond. GLORY op tv lijkt redelijk tot goed te scoren, vooral het GLORY 59 event met Rico Verhoeven vorig jaar september in Amsterdam trok een miljoenen publiek.

Onbekend maakt onbemind

De UFC is bij het mainstream publiek in Nederland nog niet echt bekend, de vechtsport liefhebbers en vooral de MMA fanaten kennen de grootste Mixed Martial Arts organisatie echter als geen ander.

Er vechten een aantal Nederlanders bij de UFC waaronder Alistair Overeem, Germaine de Randamie, Gökhan Saki en Stefan Struve. Het UFC Brooklyn event wat afgelopen weekend plaats vond bevatte geen Nederlandse vechters.

Nederlanders in de kooi

Geruchten gaan dat Alistair Overeem tegen Alexander Volkov de MMA-kooi in zal gaan tijdens UFC St Petersburg welke op 20 april plaatsvindt. En Gökhan Saki is eerder te zien tijdens UFC Londen op 16 maart.

Het ligt in de lijn der verwachting ligt dat als de Nederlandse vechters de kooi ingaan het aantal kijkers zal stijgen op tv.

LEES OOK: Gökhan Saki terug in actie tijdens UFC Londen

Hype

Een en ander hangt wel samen met hoe Veronica deze gevechten onder de aandacht zal brengen. Het ontbreekt de zender aan een echte nieuws outlet, naast de reguliere reclame spots op haar eigen zender.

Het kan natuurlijk aan het tijdstip liggen dat de kijkcijfers tegenvallen, de uitzending vond gisteren plaats om 22:53 uur. Veronica’s GLORY Kickboxing Time To Fight welke direct voor de UFC werd uitgezonden trok 173.000 kijkers. Dit programma lijkt stabiel te blijven echter zonder echte groei in kijkers.

Goed voor de vechtsport

Betekent dit nu dat er geen animo genoeg is voor vechtsporten op tv? Kenners beweren het tegendeel, een van de zaken die tegenvallende kijkcijfers lijkt te veroorzaken is dat er niet echt live wordt uitgezonden. Hoe dichter men bij het live uitzenden zit des te meer kijkers man zal trekken.

Een feit is dat de uitslagen van de gevechten vaak al bekend zijn op de dag zelf, wil men dan nog wel naar een samenvatting kijken? “Vergelijk het maar met voetbal als men weet dat Ajax gewonnen heeft van Feyenoord gaat men dan nog wel kijken? De spanning is er dan al vanaf,” zegt een bron.

Live kijken

Op internet was er via live-stream mee te kijken naar de UFC, echter kwamen op twitter berichten naar voren dat dit nog niet ideaal was. Er blijkt wel aan te worden gewerkt.

Er zit groei in de vechtsporten en acceptatie. Dat zenders zoals Veronica, Spike (WFL), Vice (Enfusion), RTL (WBSS Boksen) en voorheen Ziggo het voortouw nemen om uit te zenden is prijzenswaardig te noemen.

Bekijk ook

Boksbroers Charlo imponeren in titelstrijd op zaterdag

Jermell Charlo (L) haalt Jeison Rosario neer (R) Jermell en Jermall Charlo wisten beiden te ...

BOZE UFC BAAS DANA WHITE: ‘Wat Conor McGregor deed is smerig’

UFC President Dana White is nier blij met een van zijn grootste sterren, de Ier ...

Conor McGregor underdog in bokswedstrijd met Manny Pacquiao

UFC ster Conor McGregor opent als de grote underdog in de aankomende bokswedstrijd met Manny ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page