UFC-legende Ronaldo Souza neemt afscheid van MMA-vechten
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-legende Ronaldo Souza neemt afscheid van MMA-vechten

UFC-legende Ronaldo Souza neemt afscheid van MMA-vechten

Ronaldo Souza vindt het welletjes, de Braziliaanse topvechter stopt met MMA-vechten. Het voormalig UFC middengewicht kondigde gisteren zijn afscheid van mixed martial arts aan.

Voormalig UFC middengewicht Souza kondigde dinsdag zijn afscheid van mixed martial arts aan. ,,Ik heb al te veel gevochten. Ik ben te jong gestopt met jiu-jitsu, en ik denk dat ik te veel heb gevochten in MMA, en ik ben niet van plan om weer te gaan vechten”, zei Souza.

,,Het is echt voorbij. Ik stop met MMA en ga terug naar de sport waar ik geschiedenis heb geschreven, de sport waar ik te veel van hou. Ik ga weer trainen en wie weet ga ik (misschien) weer meedoen (in jiu-jitsu). Er zijn zoveel nieuwe dingen. Het is prachtig om te zien”, aldus Souza.

Mooi geweest

Souza kwam bij de UFC terecht nadat deze de vechtsport organisatie Strikeforce had gekocht. De Braziliaan versloeg eerder Tim Kennedy voor het middengewicht kampioenschap van Strikeforce in 2010.

De Braziliaan begon zijn ambtstermijn met vijf opeenvolgende overwinningen voordat hij in 2015 een splitdecision verlies leed tegen Yoel Romero. Souza kwam dicht bij een kans op een UFC-titel en behaalde overwinningen op grote namen als de Nederlander Gegard Mousasi die nee bij Bellator vecht.

Bekijk ook

Mikey Garcia ten onder tegen Underdog Sandor Martin

Sandor Martin deed afgelopen nacht wat veel boksfans niet hadden voorwacht.

In 5 sec ‘KO’! Vechter met TURBO stoot omver gemept (video)

Vagab Vagabov is een naam om niet te vergeten.

UFC-Ster McGregor breekt neus bekende DJ! ‘Levensgevaarlijk’

Het ging goed fout

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page