Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-Legende B.J. Penn beschuldigd van seksueel misbruik

UFC-Legende B.J. Penn beschuldigd van seksueel misbruik

B.J. Penn bespreekt UFC comeback: 'MMA is mijn vrouw'

MMA-vechter en UFC Hall of Famer B.J. Penn verkeerd in zwaar weer. Er is door zijn vrouw een contact verbod aangevraagd.

Shealen Uaiwa, de vrouw van Penn waar hij al 10 jaar mee samen is claimt verbaal, fysiek en seksueel misbruikt te zijn door de vechter zo meld de website MMAjunkie.com. Deze plaatste een verklaring online van Uaiwa waarin zij details prijs geeft.

“Tijdens onze 10-jarige relatie heb ik verbale mishandeling, fysiek misbruik … seksueel misbruik doorstaan,” zegt Uaiwa in de verklaring. “B.J. is een drugs verslaafd sinds hij 14 was. Hij heeft wisselend drugsgebruik en gebruikt zijn trainingskampen om te proberen nuchter te blijven, “vervolgt Uaiwa.

Restricties

Uaiwa kreeg in eerste instantie een contactverbod toegewezen tegen Penn in oktober 2018, het verbod werd verlengd tot 8 oktober 2021 na een hoorzitting in februari. Penn moest in de eerste verordening minstens 100 voet verwijderd blijven van Uaiawa, maar hij kreeg volgens het rapport toestemming voor bezoeken onder toezicht van zijn twee kinderen en interactie met Uaiawa via hun advocaten.

LEES OOK > BJ Penn vs Clay Guida tijdens UFC 237

Uaiwa liet doorschemeren dat de verklaring slechts het topje van de ijsberg is met betrekking tot het gedrag van Penn, en dat ze eerder bang was geweest om hem te rapporteren “vanwege zijn naam, reputatie en de controle die hij heeft over haar leven.” Penn, die in 2017 met pensioen ging, staat op 11 mei in Brazilië tegenover Clay Guida op UFC 237.

Bekijk ook

UFC on ESPN+ 7: Alistair Overeem verslaat Aleksei Oleinik

Zaterdagavond vond UFC on ESPN+ 7 plaats in de Yubileyniy Arena St. Petersburg, Rusland.

Bedreiging: UFC-legende BJ Penn nog dieper in de problemen

Bedreiging: UFC-legende BJ Penn nog dieper in de problemen

Oud zeer lijkt BJ Penn te achtervolgen, hij heeft al een straatverbod nu duikt een oude aanklacht op.

UFC kampioen Daniel Cormier maakt opmerkelijke carrière stap

UFC-Kampioen Daniel Cormier zet domme ‘hater’ voor schut

MMA-vechter en wereldkampioen bij de UFC, Daniel Cormier was even klaar met een bekritiserende fan.

REGIO NIEUWS UITGELICHT