Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-Legende B.J. Penn beschuldigd van seksueel misbruik

UFC-Legende B.J. Penn beschuldigd van seksueel misbruik

B.J. Penn bespreekt UFC comeback: 'MMA is mijn vrouw'

MMA-vechter en UFC Hall of Famer B.J. Penn verkeerd in zwaar weer. Er is door zijn vrouw een contact verbod aangevraagd.

Shealen Uaiwa, de vrouw van Penn waar hij al 10 jaar mee samen is claimt verbaal, fysiek en seksueel misbruikt te zijn door de vechter zo meld de website MMAjunkie.com. Deze plaatste een verklaring online van Uaiwa waarin zij details prijs geeft.

“Tijdens onze 10-jarige relatie heb ik verbale mishandeling, fysiek misbruik … seksueel misbruik doorstaan,” zegt Uaiwa in de verklaring. “B.J. is een drugs verslaafd sinds hij 14 was. Hij heeft wisselend drugsgebruik en gebruikt zijn trainingskampen om te proberen nuchter te blijven, “vervolgt Uaiwa.

Restricties

Uaiwa kreeg in eerste instantie een contactverbod toegewezen tegen Penn in oktober 2018, het verbod werd verlengd tot 8 oktober 2021 na een hoorzitting in februari. Penn moest in de eerste verordening minstens 100 voet verwijderd blijven van Uaiawa, maar hij kreeg volgens het rapport toestemming voor bezoeken onder toezicht van zijn twee kinderen en interactie met Uaiawa via hun advocaten.

LEES OOK > BJ Penn vs Clay Guida tijdens UFC 237

Uaiwa liet doorschemeren dat de verklaring slechts het topje van de ijsberg is met betrekking tot het gedrag van Penn, en dat ze eerder bang was geweest om hem te rapporteren “vanwege zijn naam, reputatie en de controle die hij heeft over haar leven.” Penn, die in 2017 met pensioen ging, staat op 11 mei in Brazilië tegenover Clay Guida op UFC 237.

Bekijk ook

Boksbond helpt bij legaliseren MMA-wedstrijden

De legalisering van Mixed Martial Arts (MMA) in Frankrijk zal worden begeleid door de Engelse ...

Darren Till krijgt hoofdrol tijdens UFC Liverpool

PROBLEEM: Darren Till zegt af voor UFC 248

Youtube UFC-president Dana White zegt dat Darren Till geblesseerd is en dat de UFC op ...

K-1 legende Jérôme Le Banner slaat tegenstander knock-out (video)

Twee van de grootste legendes uit het K-1 Kickboksen vochten zondag tijdens Heat 46 in Tokio, Japan.