UFC-kampioen Weili Zhang ontvlucht China Nieuws
Nieuws

UFC-kampioen Weili Zhang ontvlucht China

UFC-kampioen Weili Zhang ontvlucht China
UFC-kampioen Weili Zhang ontvlucht China

UFC-kampioen Zhang Weili is haar land ontvlucht vanwege problemen met het coronavirus.

Zhang wordt zal op UFC 248 met voormalig kampioen Joanna Jedrzejczyk de strijd aangaan. De Chinese doet staat voor de eerste verdediging van haar vlieggewicht titel, maar zorgen over de recente uitbraak van het coronavirus heeft Zhang gedwongen de locatie van haar trainingskamp aan te passen.

Afgelopen week raakte Zhang in een social media gevecht met Jedrzejczyk, deze poste een poster waarop beide vechters te zien waren, echter droeg Jedrzejczyk en gasmasker. Dit was duidelijk een hint naar het virus, Zhang kon het niet waarderen en liet dat ook blijken in haar reactie naar de Poolse.

Hulp gekregen

Jedrzejczyk staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen en wordt door velen als arrogant bestempeld. De Poolse bood verkapt haar excuses aan maar vond dat Zhang er te zwaar aan tilde. Het voorval verhoogde de spanning tussen Zhang en Jedrzejczyk, waarvan de Chinese aangaf het geschil in de kooi te zullen beslechten.

UFC 248 vindt plaats op 7 maart in Las Vegas, Zhang tegen Jedrzejczyk is momenteel gepland voor het co-main event. Het was niet makkelijk om Zhang op korte termijn naar de VS te krijgen, maar zij kreeg hulp in de vorm van de huidige presidentiële kandidaat Tulsi Gabbard. Hierdoor werden een paar hordes genomen en kon Zhang snel naar Amerika verhuizen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws