Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-Kampioen Valentina Shevchenko krijgt hoge onderscheiding

UFC-Kampioen Valentina Shevchenko krijgt hoge onderscheiding

UFC-Kampioen Valentina Shevchenko krijgt hoge onderscheiding

De uit Kirgizië afkomstige Valentina Shevchenko is officieel de eerste UFC-kampioen van haar land.

Om dat te vieren werd de kampioene geëerd met een hoge onderscheiding van haar land. Zij keerde afgelopen weekeinde terug naar haar geboorteland om de onderscheiding ‘De Glorie van Kirgizië’ in ontvangst te nemen. De Kirgizische president Sooronbay Jeenbekov, verleende Shevchenko met de hoge eer.

Op 8 december 2018 won Shevchenko op UFC 231 in Toronto, Ontario, Canada het vacante UFC-vlieggewichtkampioenschap door de toenmalige kampioen Joanna Jedrzejczyk te verslaan met een dominante unanieme beslissing. Jedrzejczyk was onlangs in Nederland voor een kort trainingskamp onder leiding van kickboks legende Ernesto Hoost.

Uitgedaagd voor de titel

In aanvulling op de medaille van de overheid van de glorieprijs, ontving Shevchenko ook een andere sportprijs voor haar overwinning op UFC 231. De overwinning was haar vijfde in de UFC en haar 16e algemeen in haar carrière. Het was ontegenzeglijk haar grootste prestatie tot nu toe.

LEES OOK > Conor McGregor opnieuw in de problemen

Shevchenko heeft onlangs een nieuwe deal met de UFC getekend. De eerste op haar lijst met toekomstige tegenstanders is Jessica Eye die Shevchenko uitdaagt op UFC 238 in Chicago, Illinois op 8 juni. Terwijl Shevchenko haar titel voor de allereerste keer succesvol wil verdedigen, zal Eye er naar streven de titel op haar naam te zetten. Geen gemakkelijke klus tegen de Kirgizische kampioene.

Bekijk ook

Gane vecht zich langs Rozenstruik in saaie UFC-headliner (video)

Ciryl Gane versloeg Jairzinho Rozenstruik vandaag, via unanieme beslissing in het zwaargewicht main event van ...

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Bekende vechter slaat rivaal op zijn bek in hotel lobby (video)

Gordon Ryan sloeg zijn oude rivaal Andre Galvao in het gezicht, kort na zijn wedstrijd ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page