Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-Kampioen Valentina Shevchenko krijgt hoge onderscheiding

UFC-Kampioen Valentina Shevchenko krijgt hoge onderscheiding

UFC-Kampioen Valentina Shevchenko krijgt hoge onderscheiding

De uit Kirgizië afkomstige Valentina Shevchenko is officieel de eerste UFC-kampioen van haar land.

Om dat te vieren werd de kampioene geëerd met een hoge onderscheiding van haar land. Zij keerde afgelopen weekeinde terug naar haar geboorteland om de onderscheiding ‘De Glorie van Kirgizië’ in ontvangst te nemen. De Kirgizische president Sooronbay Jeenbekov, verleende Shevchenko met de hoge eer.

Op 8 december 2018 won Shevchenko op UFC 231 in Toronto, Ontario, Canada het vacante UFC-vlieggewichtkampioenschap door de toenmalige kampioen Joanna Jedrzejczyk te verslaan met een dominante unanieme beslissing. Jedrzejczyk was onlangs in Nederland voor een kort trainingskamp onder leiding van kickboks legende Ernesto Hoost.

Uitgedaagd voor de titel

In aanvulling op de medaille van de overheid van de glorieprijs, ontving Shevchenko ook een andere sportprijs voor haar overwinning op UFC 231. De overwinning was haar vijfde in de UFC en haar 16e algemeen in haar carrière. Het was ontegenzeglijk haar grootste prestatie tot nu toe.

LEES OOK > Conor McGregor opnieuw in de problemen

Shevchenko heeft onlangs een nieuwe deal met de UFC getekend. De eerste op haar lijst met toekomstige tegenstanders is Jessica Eye die Shevchenko uitdaagt op UFC 238 in Chicago, Illinois op 8 juni. Terwijl Shevchenko haar titel voor de allereerste keer succesvol wil verdedigen, zal Eye er naar streven de titel op haar naam te zetten. Geen gemakkelijke klus tegen de Kirgizische kampioene.

Bekijk ook

📺 GOED NIEUWS: Bellator MMA Dublin live te zien op TV

Bellator MMA Dublin live te zien op TV

BREAKING: Valentina Shevchenko in UFC vlieggewicht titelverdediging

Valentina Shevchenko staat voor haar volgende vlieggewicht titelverdediging

SCHANDALIG: Jurylid liet UFC-vechter expres verliezen?

De uitslag van de hoofdwedstrijd tijdens