UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen sluit de mogelijkheid om tegen het einde van het jaar terug te keren naar de UFC niet volledig uit. Ngannou heeft niet meer gevochten sinds januari, toen hij erin slaagde zijn titel met succes te verdedigen tegen Ciryl Gane tijdens UFC 270.

De Kameroener ging het gevecht aan met een ernstige borstblessure en zwakke knie, die een operatie nodig had om een gescheurde MCL en beschadigde ACL te repareren. Ngannou slaagde erin zijn handicaps te overwinnen om uiteindelijk op beslissing te winnen in een van de belangrijkste gevechten uit zijn carrière.

Einde jaar

Het was mogelijk het laatste gevecht op zijn contract en Ngannou is momenteel in onderhandeling met de UFC om het vervolg te bepalen. Momenteel steekt Ngannou echter al zijn energie in zijn revalidatie en hij zei dat de zaken momenteel op de goede weg zijn.

,,Het wordt beter, het was niet gemakkelijk, maar we komen er wel", zegt Ngannou. ,,Het is pas drie maanden geleden, dus ik doe nog steeds fysiotherapie." Behoudens een onaangename verrassing in zijn herstel, sluit Ngannou de deur niet voor een terugkeer eind 2022.

interim titel

Er gaan geruchten dat de UFC een tussentijdse zwaargewicht titel zal implementeren tijdens zijn afwezigheid, en de organisatie probeerde actief een gevecht tussen Jon Jones te regelen en Stipe Miocic voor dit doel.

Juli komt echter snel dichterbij en Ngannou zou de komende maanden klaar kunnen zijn om zijn titel te verdedigen. ,,Als alles goed gaat, ben ik tegen het einde van het jaar klaar, want het gaat negen maanden duren", zei Ngannou. "Ik wil terug zijn eind december of begin volgend jaar."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws