UFC-Kampioen Khabib Nurmagomedov stoot Conor McGregor voor het hoofd – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-Kampioen Khabib Nurmagomedov stoot Conor McGregor voor het hoofd

UFC-Kampioen Khabib Nurmagomedov stoot Conor McGregor voor het hoofd

UFC-Kampioen Khabib Nurmagomedov stoot Conor McGregor voor het hoofd

Khabib Nurmagomedov heeft zijn toch al niet vriendelijke relatie met UFC-ster Conor McGregor weer iets meer op scherp gezet. De Rus sloeg McGregor over in zijn meest memorabelen gevechten lijstje.

Voor Khabib Nurmagomedov is Conor McGregor niet zo belangrijk als de Ier waarschijnlijk zelf denkt. De UFC lichtgewicht kampioen slaat McGregor over terwijl hij de zwaarste strijd uit zijn MMA-carrière noemde.

Gleison Tibau was de moeilijkste tegenstander die Khabib Nurmagomedov ooit heeft meegemaakt in zijn glinsterende MMA-carrière. Dat moet een flinke verrassing zijn voor de Ier, die hier flink voor het hoofd stoten wordt door de Rus. Zeker omdat Tibau niet zo bekend is als ‘The Notorious’.

Fysiek zwaar

,,De moeilijkste is degene met wie ik in oktober 2018 vocht, waarschijnlijk dan fysiek, Gleison Tibau in 2012″, bekend de inmiddels met pensioen gegane Khabib. De strijd met Tibau putte Khabib fysiek uit tijdens het gevecht. Het lukte hem maar niet om de Braziliaan naar de grond te krijgen. De plek waar Khabib doorgaans zijn tegenstanders overheerst.

Maar Khabib kreeg een ruime beslissingsoverwinning, aangezien alle drie de juryleden het 30-27 scoorden voor de Rus. Naast Tibau noemt Khabib de tegenstander van McGregor in januari, Dustin Poirier. Khabib ziet de Amerikaan als zijn mentaal meest inspannende tegenstander omdat hij te maken had met extra druk.

Extra druk

Het was erg moeilijk om emotioneel tegen Dustin Poirier te vechten, omdat mijn vader in de hoek zat en ik de verantwoordelijkheid begreep”, voegde Khabib eraan toe. ,,Het gevecht vond plaats in Abu Dhabi, en bijna het hele stadion was voor mij aan het juichen. Voor het eerst in mijn carrière was mijn oudere broer aanwezig in de gang”, zegt Khabib.

,,Er kwamen veel naaste mensen en familieleden binnen, dus ik begreep dat de verantwoordelijkheid erg hoog was. Als er bekende mensen in de buurt zijn, is het een beetje moeilijk. ” McGregor heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Khabib. Deze hoopt Poirier te verslaan en zo een herkansing te verdienen tegen de Rus. Als deze ooit nog uit pensioen komt.

Bekijk ook

Kapot geslagen: Waarom Saunders niet verder kon tegen Canelo

Billy Joe Saunders moest zaterdagnacht tegen zijn zin opgeven in zijn bokswedstrijd tegen Canelo 'Saul' Alvarez in Texas

🎥 Publiek ramt er op los tijdens Canelo-Saunders bokswedstrijd

Canelo Alvarez en Billy Joe Saunders vochten afgelopen nacht een heftige strijd uit in Texas.

‘Er gaan doden vallen’: K-1 Legende Ernesto Hoost waarschuwt

Ernesto Hoost de K-1 legende en topkickbokser is er zeker van, er zullen doden vallen in de vechtport.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page