UFC Kampioen Khabib neemt rol van vader over als coach MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC Kampioen Khabib neemt rol van vader over als coach

UFC Kampioen Khabib neemt rol van vader over als coach

Zubaira Tukhugov zegt dat Khabib Nurmagomedov de rol van zijn vader Abdulmanap als coach bij UFC 253 overneemt.

Tukhugov die zaterdag een gevecht met Hakeem Dawodu zal hebben bij UFC 253 sprak met RT.com. De vader van Khabib was de coach van enkele topvechters waaronder de kampioen zelf maar ook Tukhugov. Deze zal met een zwaar hart de UFC octagon instappen. Alhoewel hij gesteund wordt door Khabib en Islam Makhachev in zijn hoek.

De vroegtijdige dood van coach Abdulmanap vanwege complicaties gerelateerd aan COVID-19 sloeg een diep gat bij zijn vechters. 'We moeten vechten, we moeten doorgaan': Zubaira Tukhugov zegt dat de herinnering aan Abdulmanap Nurmagomedov hem zal inspireren tijdens UFC 253.

Beste trainer ter wereld

Toch zal volgens Tukhugov een goede vervanger zijn als coach. "Abdulmanap deelde zijn ervaring met iedereen in het team, maar hij deelde het meeste met Khabib omdat hij zijn zoon is. Khabib heeft dus de meeste ervaring van iedereen", zei hij. "Vanwege het feit dat we hem allemaal vertrouwen, en hij is degene die instructies geeft."

Maar de gedachtenis aan Abdulmanap die gezien kan worden als een van de beste trainers ter wereld zal hoog gehouden worden door vechters als Tukhugov. Als Abdulmanap hier was, zou ik hem al mijn vertrouwen geven. Maar wat kun je doen? Dat is het leven. De ene dag ben je hier, de volgende dag ben je weg. Hij is helaas niet meer bij ons. "

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws