UFC Kampioen Khabib neemt rol van vader over als coach
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC Kampioen Khabib neemt rol van vader over als coach

UFC Kampioen Khabib neemt rol van vader over als coach

Zubaira Tukhugov zegt dat Khabib Nurmagomedov de rol van zijn vader Abdulmanap als coach bij UFC 253 overneemt.

Tukhugov die zaterdag een gevecht met Hakeem Dawodu zal hebben bij UFC 253 sprak met RT.com. De vader van Khabib was de coach van enkele topvechters waaronder de kampioen zelf maar ook Tukhugov. Deze zal met een zwaar hart de UFC octagon instappen. Alhoewel hij gesteund wordt door Khabib en Islam Makhachev in zijn hoek.

De vroegtijdige dood van coach Abdulmanap vanwege complicaties gerelateerd aan COVID-19 sloeg een diep gat bij zijn vechters. ‘We moeten vechten, we moeten doorgaan’: Zubaira Tukhugov zegt dat de herinnering aan Abdulmanap Nurmagomedov hem zal inspireren tijdens UFC 253.

Beste trainer ter wereld

Toch zal volgens Tukhugov een goede vervanger zijn als coach. “Abdulmanap deelde zijn ervaring met iedereen in het team, maar hij deelde het meeste met Khabib omdat hij zijn zoon is. Khabib heeft dus de meeste ervaring van iedereen”, zei hij. “Vanwege het feit dat we hem allemaal vertrouwen, en hij is degene die instructies geeft.”

Maar de gedachtenis aan Abdulmanap die gezien kan worden als een van de beste trainers ter wereld zal hoog gehouden worden door vechters als Tukhugov. Als Abdulmanap hier was, zou ik hem al mijn vertrouwen geven. Maar wat kun je doen? Dat is het leven. De ene dag ben je hier, de volgende dag ben je weg. Hij is helaas niet meer bij ons. “

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page