UFC Kampioen Jon Jones slachtoffer van politie racisme Nieuws
Nieuws

UFC Kampioen Jon Jones slachtoffer van politie racisme

UFC Kampioen Jon Jones slachtoffer van politie racisme
UFC Kampioen Jon Jones slachtoffer van politie racisme

Een van de politieagenten die aanwezig was bij de arrestatie van UFC kampioen Jon Jones is onderwerp van klachten over raciale profilering.

Toen de UFC-kampioen licht zwaargewicht Jon Jones donderdagochtend aangehouden werd door een politieagent, was dat blijkbaar een die hij herkende, agent Jason C. Brown van de politie in Albuquerque.

Op 26 maart rond 4.40 uur reden Brown en een andere agent naar Alburquerque's Central Street nadat ze een enkel pistoolschot hadden gehoord. Op straat ontdekten de agenten de verwarde Jones naar verluidt in de buurt van zijn auto aan zittend op een stoeprand.

Vies varken

Volgens het procesverbaal van Brown sprak hij met Jones en vermoedde dat hij onder invloed was, dus schakelde hij zijn collega Brian Johnson in om een dranktest uit te voeren. Uiteindelijk werd Jones gearresteerd wegens dronkenschap en bezit van een vuurwapen.

Volgens advocaat David Serna is Jason Brown dezelfde agent die Jones in 2016 arresteerde, wat leidde tot een verbale confrontatie tussen de twee mannen waarbij Jones, Brown een 'varken' noemde . Na dat voorval berichte Jones op social media over vermeende klachten van raciale profilering gepleegd door de betrokken agent.

Expres op Jones voorzien

Jones en zijn advocaat stellen dat de agent het bewust op de UFC Kampioen voorzien heeft. Toch spreekt de politie commissaris dit tegen. "Het is puur toeval dat agent Brown ter plaatste kwam, deze heeft het echt niet voorzien op meneer Jones. " Jones staat gepland voor de rechtbank voor een hoorzitting op 8 april.

Verwacht wordt dat de UFC kampioen in zijn verdeling het profileren op ras door de politie zal aanvoeren in zijn verdediging. Jones is vaker met de politie in aanraking geweest, en fans riepen de UFC op maatregelen te nemen tegen Jones.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws