UFC jury onder vuur om controversiële uitslag MMA-wedstrijd Nieuws
Nieuws

UFC jury onder vuur om controversiële uitslag MMA-wedstrijd

UFC jury onder vuur om controversiële uitslag MMA-wedstrijd
UFC jury onder vuur om controversiële uitslag MMA-wedstrijd

Er is flink wat ophef ontstaan over een van de MMA-wedstrijden die zaterdagnacht plaatsvonden tijdens UFC Fight Night 164 in Sao Paulo, Brazilië.

Op social media waren de reacties niet mals op het gevecht tussen Maurico 'Shogun' Rua vs. Paul Craig welke als co-main event diende op de vechtkaart. De wedstrijd van Rua zaterdag tegen Craig was zijn eerste sinds december 2018 en hij stapte de kooi in met de jiu-jitsu expert Craig.

Craig boekte zijn laatste overwinning op Vinicius Moreira in september tijdens UFC Fight Night 159. Die overwinning was welkom na een schokkend verlies tegen Alonzo Menifield, het markeerde zijn vierde winst onder de UFC-vlag en bracht zijn algehele UFC-record op 4-4.

Kop een bril

Rua probeerde via takedowns en ground-en-pound om Craig in de tweede ronde te overtreffen. Craig kwam terug op stoom voor een sterke derde ronde finish, die er in resulteerde dat het gevecht een split-draw gelijkspel werd. Collega vechters en MMA-experts togen naar Twitter om te reageren op de controversiële beslissing.

De reacties waren vooral ten faveure van Rua, waarvan de meeste vonden dat hij gewonnen had. De uitslag werd dan ook sterk in twijfel getrokken en een van de reacties opteerde dat de jury maar een bril moest aanschaffen.

UFC jury onder vuur om controversiële uitslag MMA-wedstrijd
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws