Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC: Georges St-Pierre kondigt zijn pensioen aan

UFC: Georges St-Pierre kondigt zijn pensioen aan

Georges St-Pierre levert UFC middengewicht kampioenstitel in

Voormalig UFC-kampioen weltergewicht en middengewicht kampioen Georges St-Pierre kondigde vandaag zijn pensionering aan op een persconferentie in Bell Centre in Montreal.

Gisteren werd al aangekondigd dat hij er mee zou gaan stoppen, UFC lieveling Georges St-Pierre. De Canadees maakte vandaag officieel bekend dat hij de MMA-gloves in de wilgen hangt.

“Het kost veel discipline om kampioen te worden en te blijven. Het kost ook veel discipline om te stoppen terwijl je nog steeds het gevoel hebt dat je in de beste fysieke en mentale vorm van je leven bent, maar ik ben altijd van plan geweest de sport te verlaten als ik aan de top zou zijn en in goede gezondheid, “zegt St -Pierre.

Titel houder

Het nieuws komt 15 maanden na St-Pierre’s laatste gevecht tijdens UFC 217, waar hij terugkeerde van een onderbreking van vier jaar om Michael Bisping te verslaan en de 185 pond titel wist te veroveren.

Kort daarna zou St-Pierre de titel vacant stellen, met de diagnose van colitis ulcerosa die te maken had met zijn gewicht inspanningen om op middengewicht te vechten, kon hij hierdoor niet verder in de competitie. Onlangs zei St-Pierre dat hij volledig hersteld was, maar niet zeker was van zijn toekomst in het MMA.

Bekijk ook

Connor McGregor belooft scherper en sneller terug te komen in 2018

Conor McGregor in onderhandeling met UFC over nieuwe deal

Volgens ESPN's Ariel Helwani is Conor McGregor momenteel bezig met een terugkeer naar de UFC in de late zomer of vroege herfst.

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

UFC: Tyron Woodley heeft chronische artritis, wil toch vechten

Tyron Woodley's zoektocht om zijn UFC-titel te heroveren, zal nog een beetje langer moeten wachten.

REGIO NIEUWS UITGELICHT