Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC: Georges St-Pierre kondigt zijn pensioen aan

UFC: Georges St-Pierre kondigt zijn pensioen aan

Georges St-Pierre levert UFC middengewicht kampioenstitel in

Voormalig UFC-kampioen weltergewicht en middengewicht kampioen Georges St-Pierre kondigde vandaag zijn pensionering aan op een persconferentie in Bell Centre in Montreal.

Gisteren werd al aangekondigd dat hij er mee zou gaan stoppen, UFC lieveling Georges St-Pierre. De Canadees maakte vandaag officieel bekend dat hij de MMA-gloves in de wilgen hangt.

“Het kost veel discipline om kampioen te worden en te blijven. Het kost ook veel discipline om te stoppen terwijl je nog steeds het gevoel hebt dat je in de beste fysieke en mentale vorm van je leven bent, maar ik ben altijd van plan geweest de sport te verlaten als ik aan de top zou zijn en in goede gezondheid, “zegt St -Pierre.

Titel houder

Het nieuws komt 15 maanden na St-Pierre’s laatste gevecht tijdens UFC 217, waar hij terugkeerde van een onderbreking van vier jaar om Michael Bisping te verslaan en de 185 pond titel wist te veroveren.

Kort daarna zou St-Pierre de titel vacant stellen, met de diagnose van colitis ulcerosa die te maken had met zijn gewicht inspanningen om op middengewicht te vechten, kon hij hierdoor niet verder in de competitie. Onlangs zei St-Pierre dat hij volledig hersteld was, maar niet zeker was van zijn toekomst in het MMA.

Bekijk ook

UFC Nashville: Ninja knock-out van Pettis op Thompson

UFC Nashville: Ninja knock-out van Pettis op Thompson

Een waanzinnige knock-out in de hoofdwedstrijd tijdens UFC Nashville heeft de MMA-wereld doen schudden. Anthony ...

MMA-vechter opgepakt voor moordplan op ex-vrouw

MMA-vechter opgepakt voor moordplan op ex-vrouw

MMA-vechter en BJJ coach Nathan Homme werd in Wisconsin gearresteerd met spuiten, handboeien, kaarten, latexhandschoenen, ...

VIDEO | Jose Aldo de UFC knockout koning is terug!

Ziekte: deelname José Aldo aan UFC 237 Rio in gevaar

José Aldo die afgelopen week opgenomen werd in het ziekenhuis met een bacteriële infectie, loopt ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT