Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC: Georges St-Pierre kondigt zijn pensioen aan

UFC: Georges St-Pierre kondigt zijn pensioen aan

Georges St-Pierre levert UFC middengewicht kampioenstitel in

Voormalig UFC-kampioen weltergewicht en middengewicht kampioen Georges St-Pierre kondigde vandaag zijn pensionering aan op een persconferentie in Bell Centre in Montreal.

Gisteren werd al aangekondigd dat hij er mee zou gaan stoppen, UFC lieveling Georges St-Pierre. De Canadees maakte vandaag officieel bekend dat hij de MMA-gloves in de wilgen hangt.

“Het kost veel discipline om kampioen te worden en te blijven. Het kost ook veel discipline om te stoppen terwijl je nog steeds het gevoel hebt dat je in de beste fysieke en mentale vorm van je leven bent, maar ik ben altijd van plan geweest de sport te verlaten als ik aan de top zou zijn en in goede gezondheid, “zegt St -Pierre.

Titel houder

Het nieuws komt 15 maanden na St-Pierre’s laatste gevecht tijdens UFC 217, waar hij terugkeerde van een onderbreking van vier jaar om Michael Bisping te verslaan en de 185 pond titel wist te veroveren.

Kort daarna zou St-Pierre de titel vacant stellen, met de diagnose van colitis ulcerosa die te maken had met zijn gewicht inspanningen om op middengewicht te vechten, kon hij hierdoor niet verder in de competitie. Onlangs zei St-Pierre dat hij volledig hersteld was, maar niet zeker was van zijn toekomst in het MMA.

Bekijk ook

Opgefokte Tyson Fury is er helemaal klaar mee

Tyson Fury is klaar met het thuiszitten. De bokskampioen is nu meer dan een jaar ...

‘Ik heb niets van Rico’s stoten gevoeld’: Rivaal niet onder de indruk

Tarik Khbabez stond vorige maand tegenover GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven. Khbabez die niet voor de ...

Sportschoolhouder start Tikkie-actie: ‘Geef ons de vrijheid terug’

Satisch Jhamai, sportschoolhouder uit Den Haag start een actie om sporters van boven der 27 ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page