Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC eert Nederland op nieuwe kampioenschap belt

UFC eert Nederland op nieuwe kampioenschap belt

UFC eert Nederland op nieuwe kampioenschap belt

De UFC Legacy Championship Belt staat voor een nieuw tijdperk van UFC, en wordt voor het eerst uitgereikt op 19 januari tijdens Fight Night Brooklyn.

Vlieggewicht kampioen Henry Cejudo die zijn titel verdedigt tegen bantamgewicht kampioen TJ Dillashaw zullen de eerstern zijn die kans maken op de nieuwe UFC Legacy belt die bij de wereldtitel hoort.

UFC verklaart: “Na het vieren van zijn 25-jarig jubileum, is het alleen maar passend dat de riem die een nieuw tijdperk van MMA inluidt, de vechters waardeert die deze sport onvergetelijk hebben gemaakt. “

Bas Rutten

Een manier om de riem te eren die aan de sport heeft bijgedragen, is de verzameling van acht vlaggen op de voorkant van de riem. Elk van de acht symbolen vertegenwoordigt de eerste acht landen waar UFC-kampioenen vandaan kwamen waaronder Nederlander Bas Rutten.

Hier is een terugblik op de acht gevechten en kampioenen die onsterfelijk zijn gemaakt op de UFC Legacy-kampioensriem.

Bekijk ook

Bellator debuut ex GLORY kampioen Robin van Roosmalen in oktober

Hij had verwacht in augustus zijn debuut te maken bij Bellator MMA, voormalig wereldkampioen kickboksen Robin van Roosmalen.

BREAKING: Bellator MMA zet mysterieuze vechter op contract

lator MMA maakt er wel een heel spannend spel van, dinsdag kondigde de vechtsport organisatie de ondertekening van een nu nog onbekende vechter aan.

Onlusten Hong Kong: Komst UFC naar China in gevaar

Dana White geeft toe dat protesten in Hong Kong UFC Shenzhen ‘uitdagender’ maken.