UFC Doping schandaal: Vier MMA-vechters geschorst Nieuws
Nieuws

UFC Doping schandaal: Vier MMA-vechters geschorst

UFC Doping schandaal: Vier MMA-vechters geschorst
UFC Doping schandaal: Vier MMA-vechters geschorst

De UFC heeft vier van haar vechters een schorsing opgelegd.

Allen zijn door USADA zes maanden geschorst, allemaal voor het positief testen op de verboden stof ostarine, zo heeft de antidopingpartner van de UFC dinsdag aangekondigd.

De vier geschorste vechters zijn voormalig dames vlieggewicht kampioen Nicco Montaño, Sean O'Malley, Augusto Mendes en Marvin Vettori. Ze hadden vorig jaar allemaal sporen van osteren in hun systeem, waarvan USADA zegt dat ze veroorzaakt zijn door supplement besmetting. USADA vond in geen van de gevallen bewijs van moedwillig gebruik.

Per ongeluk

Het gebeurt wel vaker dat sporters worden betrapt op verboden middelen die in aangeleverde voeding supplementen (per ongeluk) terecht zijn gekomen. Een recentelijk voorbeeld is dat van ex GLORY kickboxing's Hesdy Gerges die betrapt werd op doping maar wat herleid werd tot een voeding supplement wat besmet was.

LEES OOK > Doping: kickbokser Hesdy Gerges vrijuit

Ostarine, dat tot de androgeenreceptormodules (SARMs) familie behoort, heeft prestatieverhogende eigenschappen. Als men betrapt wordt op opzettelijk gebruik, dan geldt een schorsing periode van twee jaar. Ostarine is een illegale drug in de Verenigde Staten, hoewel het vaak wordt aangetroffen in besmette voedingssupplementen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws