UFC-doping schandaal: 'MMA-vechters en fans woedend' Nieuws
Nieuws

UFC-doping schandaal: 'MMA-vechters en fans woedend'

UFC-doping schandaal: 'MMA-vechters en fans woedend'
UFC-doping schandaal: 'MMA-vechters en fans woedend'

Het verplaatsen van het UFC 232 evenement van Nevada naar Californië houdt de gemoederen goed bezig. Nu het nieuws geland is spreken vechters en fans zich uit over de controverse.

De perikelen ontstonden doordat bij MMA-vechter Jon Jones sporen van een verboden middel wat hij in 2017 genomen zou hebben werden opgerakeld. Jones is al vaker betrapt op doping.

"Jon Jones testte niet positief in 4 usada-testen sinds september nog testte hij de vijfde positief op iets dat hij vorig jaar heeft gedaan? Sorry, ik geloof gewoon niet in magische steroïden die een jaar later in je systeem verschijnen, " luidt een van de reacties op twitter.

Ik weet van niks

Maar hier bleef het niet bij, sommige vechters die op de vechtkaart staan van UFC 232 vernamen het nieuws via internet. De UFC had klaarblijkelijk de moeite niet genomen hen in te lichten.

Zo vertelt Megan Anderson die gepland staat te vechten tegen Cat Zingano op een bericht van MMA specialist Ariel Helwani; "ik moest het via internet vernemen, men heeft mij niet gebeld. "

Komt allen

Cat Zingano daarentegen toog naar haar Instagram account om haar fans duidelijk te maken dat zij wel vecht, ook al is het event verplaatst. En doet een beroep op de fans toch te komen.

LEES OOK: UFC verplaatst event om doping perikelen

De fans daarentegen werden ook compleet verrast door de verplaatsing van het event, wat over slechts een aantal dagen een aanvang neemt. "Schandalig, ik kom uit de andere kant van het land en moet nu alles om boeken, dat gaat nooit lukken. Bedankt UFC voor het verpesten van mijn kerst, " luidt het relaas van een boze fan.

Schadelijk

"UFC-strijders totdat jullie je organiseren en collectief onderhandelen zullen dit soort zaken voor komen, de hele kaart wordt verplaatst (en zal jullie zelf en vrienden duizenden dollars kosten), jullie worden belogen, en overgelaten aan de wolven, " zegt Leslie Smith die al jaren pleit voor een MMA-vechters vakbond.

Of de UFC op lange termijn schade zal ondervinden van haar curieuze beslissing het event te verplaatsen voor één vechter, zal de toekomst moeten uitwijzen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws