UFC-Baas White wil MMA-vechters inzetten tegen relschoppers
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-Baas White wil MMA-vechters inzetten tegen relschoppers

UFC-Baas White wil MMA-vechters inzetten tegen relschoppers

Foto Thomas de LUZE via Unsplash

Als het aan UFC-baas Dana White ligt dan zet hij de vechters uit zijn organisatie in tegen de relschoppers in Amerika

De aanhoudende golf van antiracisme en Black Lives Matter-protesten ontstonden na de moord op George Floyd. Deze stikte nadat een blanke politieagent uit Minneapolis op zijn nek knielde terwijl hij de Afro-Amerikaanse man in bedwang hield. De officier beval Floyd om te “ontspannen” terwijl de 46-jarige man naar adem snakte: “Alsjeblieft, ik kan niet ademen.”

Floyd stierf en dit bracht grote verontwaardiging met zich mee en niet alleen in Amerika. Over de hele wereld braken protesten en rellen uit veelal gepaard metplunderingen van winkels en bedrijven. Vorige week ging UFC licht-zwaargewicht kampioen Jon Jones de straat op in Albuquerque, New Mexico.

Rellen stoppen

Jones deed dit om vandalen te confronteren die deelnamen aan de protesten over George Floyd. Hij confronteerde een paar gemaskerde tieners met spuitbussen en dwong hen deze af tegen even. “Geef me de spuitbus”, zei Jones in een clip die later op het Instagram-account van de UFC-kampioen werd geplaatst.

Na de acties van Jones heeft UFC-president Dana White voorgesteld om UFC-vechters in te zetten om het mogelijke geweld en vandalisme te bestrijden. Tijdens een interview met voormalig Jackass-ster Steve-O verwees White naar Jones enr de tieners in New Mexico: ‘Heb je hem door de straten van Albuquerque zien lopen terwijl hij spuitbussen uit de handen van kinderen nam? Die kinderen scheten in hun broek, ‘zei White in de podcast.

Schijterds

“Ik denk dat ik misschien UFC-vechters de straat op moet sturen om deze shit te stoppen.” De vraag werd gesteld of de UFC een rol speelt in de huidige beweging voor sociale rechtvaardigheid. Vooral omdat het de thuisbasis is van verschillende zwarte kampioenen.

White zei dat “echte verandering aanbrengen zoveel groter is dan marcheren en protesteren en al deze andere dingen”. Voordat een bizarre vergelijking gemaakt wordt tussen anti racisme bewegingen en de geschiedenis van de UFC.

Bekijk ook

'Vechten schijterd of je titel wordt afgepakt!' Kampioen Arjan Bhullar onder druk gezet door ONE Championship

‘Vechten schijterd of je titel wordt afgepakt!’ Kampioen onder druk gezet door vechtsportbond

Ik denk dat hij bang is en hij koopt alle tijd

Rematch Nabiyev vs Semeleer! 'Laat ze nog een keer vechten'

Rematch Nabiyev vs Semeleer! ‘Laat ze nog een keer vechten’

Vrijwel direct bood Semeleer....

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page