UFC 279 Voorspellingen: Khamzat Chimaev zwaar favoriet
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC 279 Voorspellingen: Khamzat Chimaev zwaar favoriet

UFC 279 Voorspellingen: Khamzat Chimaev zwaar favoriet

UFC 279 Voorspellingen: Khamzat Chimaev zwaar favoriet

Khamzat Chimaev is de afgelopen twee jaar een van de meest gehypte UFC-vechters geweest. Chimaev maakte zijn promotie debuut in Abu Dhabi in juli 2020 en bewees dat hij een speciale vechter was door slechts 10 dagen later een andere tegenstander te verslaan, waarmee hij het moderne record verbrak voor de snelste ommekeer tussen UFC-overwinningen.

Iedereen verwacht dat hij ergens volgend jaar een titel kans krijgt, maar eerst moet hij de legendarische Nate Diaz verslaan tijdens UFC 279 op 10 september in de T-Mobile Arena, Las Vegas. Chimaev is echter een van de grootste favorieten die we ooit hebben gezien in een UFC-headliner, omdat de wedkantoren denken dat Diaz ver over zijn hoogtepunt heen is.

Veel fans verwachtten dat Khamzat Chimaev het tegen een andere topkandidaat zou opnemen, zo niet een titel kans zou krijgen na zijn laatste overwinning op Gilbert Burns bij UFC 273. Chimaev staat nu 11-0 met 10 finishes in zijn professionele MMA-carrière, en hij bewees tegen Burns uit het goede hout te zijn gesneden. Hij won het gevecht met en hij nam voor het eerst in zijn MMA-carrière een echte straf op zich.

Bonus jager

Chimaev heeft een bonus verdiend in elk van zijn vijf gevechten in de UFC. Hij verdiende Performance of the Night-bonussen voor zijn finishes tegen zijn eerste vier tegenstanders, en Chimaev en Burns deelden in april een Fight of the Night-bonus. Zijn explosieve finishes hebben hem al een favoriet bij de fans gemaakt en hij zal het opnemen tegen een van de legendes van de sport in Nate Diaz.

Nate Diaz zit op dit moment al 15 jaar in de UFC. Diaz heeft de organisatie enkele van de meest memorabele resultaten opgeleverd, en dat leidde ertoe dat hij het in november 2019 opnam tegen Jorge Masvidal voor het BMF-kampioenschap. Helaas voor Diaz verloor hij dat gevecht en hij heeft nu drie van zijn laatste vier wedstrijden verloren

Hoewel Diaz geliefd is, heeft hij sinds december 2012 niet meer gevochten voor een echte titel. Hij heeft zes van zijn laatste tien gevechten verloren en hij heeft in de afgelopen zes jaar maar drie keer gevochten. Zijn vermogen om te volharden is herhaaldelijk geprezen, en dat lijkt hier de echte uitdaging te zijn. Niemand verwacht echt dat Diaz zijn rivaal Chimaev zal verslaan, ze wachten gewoon om te zien of Chimaev de vierde vechter kan worden die Diaz verdient zal verslaan. Fans voorspellen dat Khamzat Chimaev wint door een Knockout.

Tony Ferguson begint als grote underdog tegen Li Jingliang

Tony Ferguson is de gekozen underdog door bookmakers in zijn onlangs aangekondigde gevecht met Li Jingliang. Na een moeilijke tijd bij lichtgewichten de laatste tijd met vier opeenvolgende verliezen, hebben Ferguson en zijn kamp de beslissing genomen om naar het weltergewicht te gaan. “El Cucuy” verdiende zijn plek in de UFC door in 2011 het weltergewicht toernooi van The Ultimate Fighter te winnen, dus het wordt een thuiskomst voor de voormalige interim-kampioen.

De kansen zijn echter groot tegen zijn triomfantelijke terugkeer, met Ferguson als een +235 underdog. Jingliang, de favoriet, opende op -275. Dit betekent dat een inzet van € 100 op de Amerikaan € 209 aan winst kan opleveren, maar er is € 277 nodig om mogelijk € 100 te winnen op de vechter uit China. Op beste-bookmakers.nl vind je verschillende legale bookmakers voor dit gevecht.

Hoewel Jingliang in zijn laatste vijf gevechten tussen overwinningen en verliezen is gegaan, komt hij aan een van zijn beste prestaties af met een knock-out over moslim Salikhov in juli. Fans ernaar uitkijken om te ontdekken of Ferguson zijn geluk kan omdraaien. Onderstaand de opening kansen voor de laatste vijf gevechten van het paar:

De laatste vijf gevechten van Tony Ferguson

vs. Michael Chandler (L): +135

vs. Beneil Dariush (L): -125

vs. Charles Oliveira (L): -130

vs. Justin Gaethje (L): -180

vs. Donald Cerrone (V): -245

De laatste vijf gevechten van Li Jingliang

vs. Moslim Salikhov (W): +120

vs. Khamzat Chimaev (L): +210

vs. Santiago Ponzinibbio (W): +235

vs. Neil Magny (L): -270

vs. Elizeu Zaleski dos Santos (V): +205

Bekijk ook

Debacle! Fury mag niet boksen wegens slopende ziekte

Debacle! Fury mag niet boksen wegens slopende ziekte

Ook het komende jaar is het advies niet de ring in te gaan dit ter frustratie van Fury.

Mislukt! Coach probeert schouder vechter te redden bij Bellator 286

HELP! Coach probeert schouder vechter te redden bij Bellator 286

Aaron Pico's Bellator 286-gevecht gisteravond met Jeremy Kennedy

Sukkels vangen klappen! 'Gewoon met 1 arm hé'

Sukkels vangen klappen! ‘Gewoon met 1 arm hé’ (video)

Sommige mensen zijn ware vechtkunstenaars

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page