Home / Nieuws / MMA NIEUWS / πŸŽ₯ UFC 247: Marokkaanse knokker Youssef Zalal maakt top debuut

πŸŽ₯ UFC 247: Marokkaanse knokker Youssef Zalal maakt top debuut

De Marokkaanse Youssef Zalal versloeg zaterdagnacht Austin Lingo in de UFC 247 openingswedstrijd.

In een gevecht met debuterende vedergewichten overhandigde Youssef Zalal, Austin Lingo zijn eerste profverlies en won hij via een unaniem besluit in de openingswedstrijd.

Zalal mengde zijn aanvallen vanaf het begin goed, waardoor Lingo niets anders kon dan verdedigen. In de tweede ronde leek Zalal nog comfortabeler in het heetst van de strijd en zakte hij bijna weg in een D’Arce-choke voordat Lingo ontsnapte.

Opmars

Een takedown later in de ronde hield Zalal aan de leiding en hij hield het met een ander solide frame in de derde, waardoor de overwinning duidelijk werd afgerond via drie scores van 30-27. Met de overwinning gaat de in Marokko geboren Zalal naar 8-2. Lingo daalt tot 7-1.

De opmars van Marokkaanse MMA-vechters lijkt zich steeds verder uit te breiden in de top organisaties. Naast het kickboksen lijkt het MMA-vechten te stijgen in populariteit in Marokko en zal dit de aankomende jaren ongetwijfeld een groot aantal talenten en kampioenen voortbrengen.

Bekijk ook

UFC 249: Jairzinho Rozenstruik wil interim titelgevecht

UFC zwaargewicht Jairzinho Rozenstruik roept op tot een tussentijds zwaargewicht titelgevecht tegen Francis Ngannou om ...

DWAAS: UFC vechter ‘je krijgt coronavirus door tv kijken’

Zo’n beetje iedereen heeft zijn eigen visie op het ontstaan en doorgeven van het coronavirus, ...

Chatri Sityodtong wil een ONE tegen UFC super titelgevecht

De grote baas van ONE Championship Chatri Sityodtong wil een gevecht tussen ONE kampioen Jingnan ...