UFC 245 TITEL VERDEDIGINGEN: Verrassende uitslagen (video) – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC 245 TITEL VERDEDIGINGEN: Verrassende uitslagen (video)

UFC 245 TITEL VERDEDIGINGEN: Verrassende uitslagen (video)

 UFC 245 TITEL VERDEDIGINGEN: Verrassende uitslagen (video)
Screenshot foto

Tijdens UFC 245 welke plaatsvond zaterdagnacht in Las Vegas werden maar liefst drie wereldtitels verdedigd.

Op de hoofdkaart van UFC 245 stonden de vechters aardig onder druk, zo probeerde Colby Covington de UFC weltergewicht titel van Kamaru Usman af te snoepen, was het Max Holloway die tegen Alexander Volkanovski zijn UFC vedergewicht titel wilde behouden en bij de vrouwen stond amanda Nunes tegenover de Nederlandse Germaine de Randamie die de titel van Nunes op het oog had.

ZIE OOK >> Nunes prolongeert UFC titel tegen de Randamie

Nunes tegen de Randamie was een rematch, beide dames stonden al eens eerder tegenover elkaar waar De Randamie verloor, zou het haar lukken deze keer wel te winnen en zelfs de titel van Nunes af te pakken? In een zwaar bevochten wedstrijd zagen wij Nunes die het staande gevecht liever vermeed met De Randamie die bekend staat om haar kickboks kwaliteiten. Het ging dan ook naar de grond en Nunes schreef via beslissing de partij op haar naam en behield haar titel.

Toneelspel

Usman versus Covington was de headliner van de avond, zowel Usman als Covington hadden niet echt veel zin in een grondgevecht en werd het een staande clash met een randje hier en daar. Beide vechters die aan elkaar gewaagd zijn brachten enige controverse teweeg. Zo raakte Covington het oog van Usman (uitgestoken vinger), waardoor de wedstrijd even stil kwam te liggen.

Toen bleek dat Usman door kon vechten ging het tempo omhoog, Covington poogde de scheidsrechter op het verkeerde been te zetten door te doen alsof hij ook in zijn oog werd geraakt. Echter bleek het en flinke hoekstoot te zijn van Usman die hem deed wankelen. Usman schakelde later in de wedstrijd Covington uit op TKO.

Top UFC partijen

Dan Holloway, deze slaagde als enige kampioen niet om zijn titel te behouden. Volkanovski trof enkele keren goed de boven benen van Holloway die het duidelijk last van had en zelfs geïrriteerd leek. Hierdoor leek hij de focus een beetje te verliezen waar Volkanovski zijn kans pakte en afrekende met Holloway. Volkanovski mag zich dan ook de nieuwe UFC vedergewicht kampioen noemen.

Al met al zagen de MMA-fans een event om van te smullen, afgelopen periode zet de UFC een stevige matchmaking neer, zoals vorig weekend waar de opkomende koning in het zwaargewicht, de Surinaamse Jairzinho Rozenstuik de Nederlandse MMA legende Alisitair Overeem knock-out sloeg in de laatste 4 seconden van hun wedstrijd.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page