Amanda Nunes prolongeert wereldtitel tegen Germaine De Randamie - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Amanda Nunes prolongeert wereldtitel tegen Germaine De Randamie

Amanda Nunes prolongeert wereldtitel tegen Germaine De Randamie

UFC 245 Amanda Nunes prolongeert wereldtitel tegen Germaine De Randamie

Tijdens UFC 245 welke gehouden werd in de T-Mobile Arena, Las Vegas Valley, Nevada, Verenigde Staten, prolongeerde Amanda Nunes haar UFC Bantam wereldtitel tegen Germaine De Randamie.

Het was voor De Braziliaanse Nunes en de Nederlandse De Randamie de tweede keer dat zij elkaar ontmoetten in de UFC-kooi. Eerder stond het paar tegenover elkaar in november 2013, waar de Randamie voor het eerst in haar Carierre verloor op basis van een (technische) knock-out (TKO) verloor aan Nunes.

Zaterdagnacht 15 december was het tijd voor het paar om elkaar opnieuw te bestrijden, de verwachtingen waren hoog voor zowel Nunes als de Randamie. Nunes die wordt gezien als de beste vrouwelijke MMA-vechter, werd in de voorspellingen aangemerkt als de favoriet.

Zwaar bevochten

De Randamie die de underdog positie innam leek sterk te beginnen al werd zij liggend op haar rug onderworpen aan een regen van stoten door Nunes. De Randamie overleefde de eerste ronde. In ronde twee nam Nunes De Randamie weer mee nar de grond maar de Nederlandse stond op en pareerde met een perfecte knie op het gezicht van Nunes die even aangeslagen leek.

ZIE OOK >> De dag dat Amanda Nunes een pak slaag kreeg

In ronde 3 van hetzelfde laken een pak, ook hier weer veel grond werk, liggend op haar rug deelde De Randamie een trap op de kaak van Nunes uit die haar weer leek te wankelen. Toch overleefde beide de zwaar bevochten ronde. Het kwam tot de 5e en beslissende ronde waar Nunes haar wereldtitel wist te behouden, in een zwaar vechten wedstrijd. Nunes wint op beslissing.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page