Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC 236: titelgevecht tussen Tony Ferguson en Max Holloway

UFC 236: titelgevecht tussen Tony Ferguson en Max Holloway

UFC 236 zou de komende dagen een stuk interessanter kunnen worden. Volgens een bericht van Chris Taylor (BJPenn.com) is een tussentijds lichtgewicht titelgevecht tussen voormalig interim-kampioen Tony Ferguson en regerend vedergewicht-kampioen Max Holloway in onderhandeling.

“Ik kreeg net te horen van bronnen dat er aan een tussentijds lichtgewicht titelgevecht tussen Max Holloway en Tony Ferguson gewerkt wordt voor UFC 236,” aldus Chris Taylor op Twitter.

Ferguson heeft zijn laatste 11 gevechten gewonnen. Deze reeks omvat indrukwekkende overwinningen op voormalige kampioenen en topkandidaten zoals Anthony Pettis, Kevin Lee, Rafael dos Anjos, Edson Barboza, Josh Thomson en vele anderen.

Winst records

De vedergewicht kampioen Max Holloway, ondertussen, heeft een overweldigende 13 gevechten record. Hoogtepunten van deze ongeslagen reeks zijn onder meer triomfen op Brian Ortega, Jose Aldo (twee keer), Anthony Pettis, Ricardo Lamas, Jeremy Stephens, Charles Oliveira, Cub Swanson en anderen.

Het bericht komt overeen met een recente opmerking van Holloway, die onlangs leek te suggereren dat een titelgevecht met Ferguson tijdens UFC 236 zou kunnen plaatsvinden.

Middengewicht

De kaart zal ook een tussentijds middengewicht titelgevecht bevatten tussen Israël Adesanya en Kelvin Gastelum, wat de divisie in beweging zal houden terwijl kampioen Robert Whittaker herstelt van zijn gezondheidsproblemen. Paige VanZant zal naar verluidt ook weer in actie te zien zijn.

LEES OOK: Robert Whittaker had dood kunnen gaan in de kooi

UFC 236 vindt op 13 april plaats, de locatie is nog niet vastgesteld, hoewel het gerucht gaat dat Atlanta een mogelijkheid is.

Bekijk ook

Connor McGregor belooft scherper en sneller terug te komen in 2018

Conor McGregor in onderhandeling met UFC over nieuwe deal

Volgens ESPN's Ariel Helwani is Conor McGregor momenteel bezig met een terugkeer naar de UFC in de late zomer of vroege herfst.

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

UFC: Tyron Woodley heeft chronische artritis, wil toch vechten

Tyron Woodley's zoektocht om zijn UFC-titel te heroveren, zal nog een beetje langer moeten wachten.

REGIO NIEUWS UITGELICHT