UFC 234: Israël Adesanya vs Anderson Silva is de Lebron tegen Jordan van MMA - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC 234: Israël Adesanya vs Anderson Silva is de Lebron tegen Jordan van MMA

UFC 234: Israël Adesanya vs Anderson Silva is de Lebron tegen Jordan van MMA

Israel Adesanya (screenshot YouTube)

Tussen de chaos van afgelopen weekend, waarin en een paar zwaargewicht overwinningen plaatsvonden tijdens UFC Beijing en Tito Ortiz Chuck Liddell knock-out sloeg, kwam ook het nieuws naar buiten dat Israel ‘Stylebender’ Adesanya zou vechten tegen Anderson Silva tijdens UFC 234.

We kunnen niet echt zeggen dat we het niet zagen aankomen. Nu de ‘Stylebender de back-up plannen voor de Robert Whittaker vs. Kelvin Gastelum titelstrijd laat varen, kan hij zich voorbereiden op de ‘LeBron James vs. Michael Jordan match-up van het mixed martial arts (MMA)’, volgens zijn gesprek met The MMA Hour.

Lebron vs. Jordan

“Dit betekend meer voor me dan de f*ckin’ wereldtitel,” zegt Adesanya. “Ik krijg het Spaans benauwd als ik er aan denk. Eerlijk, dit f*ckin’ betekend alles voor me. Tijdens UFC 90 zag ik deze gast voor het eerst vechten, daarvoor zag ik hem alleen op dvd’s mokkende mannen slopen. Dit is net als LeBron James die het moet opnemen tegen Michael Jordan.”

Snel en pijnloos

Dit gevecht was niet zomaar zonder kritiek opgezet, aangezien Adesanya (15-0) pas 29 jaar is en op de top zit van zijn vechtsportcarrière. Silva (34-8, 1 NC) daarentegen is bijna 44 jaar en heeft de afgelopen twee jaar maar één keer gevochten en een bedenkelijke overwinning gehaald op Derek Brunson. Dezelfde Brunson die ook door Adensanya werd verslagen tijdens UFC 230.

Daar aan voorafgaand liet Silva vier van de vijf gevechten vallen met één geen wedstrijd, zakte voor een dopingtest en verbrijzelde zijn been. Niet zeker is wat dit gevecht Silva nog te bieden heeft, afgezien van de herinnering aan zijn gloriedagen, dus laten we hopen dat het einde snel en pijnloos verloopt.

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page