UFC 220: Daniel Cormier en Volkan Oezdemir gaan de strijd aan om de Light-Heavyweight titel MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC 220: Daniel Cormier en Volkan Oezdemir gaan de strijd aan om de Light-Heavyweight titel

UFC 220: Daniel Cormier en Volkan Oezdemir gaan de strijd aan om de Light-Heavyweight titel

De vechtpartij van Volkan Oezdemir buiten de kooi weerhoudt hem er niet van om voor een titel te vechten.

De beste zwaargewicht mededinger zal Daniel Cormier uitdagen voor de licht zwaargewicht titel tijdens UFC 220 op 20 januari in TD Garden in Boston, zo is bekend gemaakt door de UFC organisatie die woensdag op Fox Sports 1 aankondigde dat het gevecht plaats zal vinden.

UFC 220: Daniel Cormier en Volkan Oezdemir gaan de strijd aan om de Light-Heavyweight titel

Recente arrestatie staat titel gevecht niet in de weg

Oezdemir werd op 18 november j.l. gearresteerd in Fort Lauderdale, Florida, vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een bargevecht in augustus. Hij is beschuldigd van tweedegraads misdrijf met ernstig lichamelijk letsel. Hij heeft gezegd dat hij niet de agressor was bij het incident.

UFC-president Dana White zei dinsdag dat Oezdemir nog steeds "waarschijnlijk" de kans op de titel zou krijgen die hij verdiende met vijf opeenvolgende overwinningen, inclusief back-to-back knockouts in minder dan een minuut in zijn afgelopen twee gevechten.

Het gevecht werd officieel op woensdag meegedeeld

Cormier, een Olympiër in het worstelen, heeft nog nooit een professioneel gevecht verloren aan iemand anders dan aan Jon Jones. Hij verloor de titel aan Jones in hun tweede gevecht in juli, maar Jones werd van de titel gestript vanwege een positieve drugtest en de titel werd teruggegeven aan Cormier.

De UFC 220-kaart bevat een licht zwaargewicht gevecht tussen Gian Villante en Francimar Barroso, en een dames partij voor vrouwen tussen Maryna Moroz en Las Vegan Jamie Moyle. Ook op woensdag bevestigden UFC-functionarissen een ESPN-rapport dat een tussenwedstrijd tussen Derek Brunson en Ronaldo "Jacare" Souza de belangrijkste gebeurtenis zal zijn voor de UFC op Fox 27-kaart 27 januari in Charlotte, North Carolina.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws