Trump official hielp UFC vechter aan visum ondanks crimineel verleden – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Trump official hielp UFC vechter aan visum ondanks crimineel verleden

Trump official hielp UFC vechter aan visum ondanks crimineel verleden

Een door President Donald Trump aangestelde official hielp een UFC vechter met gewelddadig crimineel verleden om een ​​Amerikaans visum te krijgen.

Om Amerika in te reizen mag een persoon geen bewijsbaar crimineel verleden hebben, dit houdt het verstrekken van een visum tegen. Toch kreeg de in Duitsland wonende UFC-vechter Abu Azaitar een visum ondanks zijn criminele verleden. De voormalige Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell verleende naar verluidt het visum aan Azaitar, zo meld onderzoeksbureau SpyTalk.

Toch de VS binnen

Azaitar, 34, was eerder al drie keer een visum geweigerd door het Bureau voor Consulaire Zaken van het State Department vanwege zijn strafblad. Hij heeft veroordelingen wegens afpersing, evenals verschillende gevallen van mishandeling en bracht tijd in de gevangenis door.

Zelfs de vriendschap van de vechter met koning Mohammed VI van Marokko hielp hem niet om de nodige reisdocumenten te vergaren. Azaitar deed een beroep op Grenell waarnemend directeur van de nationale inlichtingendienst die de vrijstelling binnen een paar weken wist te regelen.

Gebarsten trommelvliezen

Het criminele verleden van Abu strekt ver in het verleden wat begon in 2003 waar hij werd beschuldigd van het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel en lidmaatschap van een bende. Ook werd hij beschuldigt van bedreiging van en zaken die met benzine was overgoten, ook diens Ferarri werd gestolen. Hij kreeg daar twee jaar celstraf voor.

Volgens berichten heeft Abu Azaitar zijn straf uitgezeten en werd in 2006 vrijgelaten. Datzelfde jaar werden Abu en Omar Azaitar beschuldigd van deelname aan een vechtpartij in een sportschool. Daar werd een man zwaar mishandeld die zijn neus brak. Abu Azaitar werd ook beschuldigd van het mishandelen van zijn vriendin op een kerstmark en bleef haar slaan totdat haar trommelvlies barstte.

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page