Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Transgender MMA-vechter uitgeroepen tot ‘dapperste atleet’

Transgender MMA-vechter uitgeroepen tot ‘dapperste atleet’

Een biologische mannelijke transgender MMA-vechter, is uitgeroepen tot de ‘dapperste atleet in de geschiedenis’.

Fallon Fox, die als transgender zichzelf liet transformeren tot vrouw bracht tijdens een gevecht tegen Tamikka Brents in 2014 flink wat schade toe aan haar tegenstander die een hersenschudding leed brak zeven breuken aan haar oogkassen opliep.

Fox, 44, heeft flink kritiek gekregen over haar gevechten tegen vrouwelijke tegenstanders in de ring en deze flinke blessures toe diende. Immers zou het oneerlijk zijn qua krachtverdeling door haar biologisch man zijn.

Oneerlijke concurrentie

De website Outsports roept Fox echter uit tot de dapperste atleet en publiceerde een artikel over haar prestaties in de ring. “Ze is ingewijd in de LGBT Sports Hall of Fame. Ze is een onuitwisbaar onderdeel van de LGBT-sportgeschiedenis,” aldus een verklaring van Outsports.

“Ik heb tegen veel vrouwen gevochten en heb nog nooit de kracht gevoeld die ik voelde in een gevecht zoals ik die nacht deed,” zei Brents na haar gevecht met Fox destijds. Toch mag Fox blijven vechten in de vrouwen divisie en wordt nu dus geëerd voor haar prestaties.

Bekijk ook

Alex Volkanovski vs. Max Holloway 2 headliner tijdens UFC 251

Alex Volkanovski claimde afgelopen december

📷 | SHIT HAPPENS: UFC-vechter toont bewijs gebroken botten

Karolina Kowalkiewicz geeft een update over blessures

🎥 | SLAPPE HAP: ‘Vroegâh’ toen werd pas echt geknokt in de UFC

Tegenwoordig worden de events aangemerkt