Home / Nieuws / MMA NIEUWS / TRAINER CONOR MCGREGOR: ‘Het wordt een zwaar gevecht voor Dustin Poirier’ (video)

TRAINER CONOR MCGREGOR: ‘Het wordt een zwaar gevecht voor Dustin Poirier’ (video)

Dustin Poirier heeft de knock-out kracht van Conor McGregor al gevoeld, zegt De Ier zijn trainer John Kavanagh. Het zal voor de Amerikaan dan ook geen gemakkelijk gevecht worden.

UFC-sterren McGregor en Poirier ontmoeten 23 januari voor de tweede keer tijdens UFC 257 in Abu Dhabi. De eerste keer dat de twee met elkaar vochten was in september 2014 tijdens UFC 178. Dat gevecht is nu bijna zeven jaar geleden.

Betere kansen

Zowel McGregor als Poirier zijn nu verschillende vechters en staan tegenover elkaar op lichtgewicht. De vorige ontmoeting was op vedergewicht. Daarom zijn sommige analisten van mening dat Poirier, deze keer een veel betere kans heeft om de herkansing te winnen.

Kavanagh is het daar niet mee eens. Hij wil dat de MMA-gemeenschap onthoudt dat Dustin Poirier in het verleden de knock-out kracht van Conor McGregor al heeft gevoeld. Hij voorspelt dan ook dat de Amerikaan hier tegen aan zal lopen.

Beter op de grond

,,Hij (Poirier. red) weet dat hij tegenover iemand staat die zijn licht heel, heel snel uit kan doen. Bovendien nu veel krachtiger en veel meer ervaren is dan hij zelfs toen was. Dus het wordt een zware, zware strijd voor Dustin”, aldus de Ierse topcoach. ,,Ook al heeft Dustin een goed grondgevecht over zich.”

UFC EVENTS JANUARI VOOR NEDERLANDSE FANS OP GUNSTIGE TIJDEN

Dit gaat zeker een interessante herkansing worden. Zoals Kavanagh ook suggereerde, heeft Poirier wel het vermogen om zijn grondtechnieken in zijn gameplan te implementeren. Maar of McGregor de Amerikaan daar de kans toe geeft betwijfelt Kavanaugh.

Bekijk ook

Japanse vechtersbaas biedt ontslagen Alistair Overeem baan aan

Alistair Overeem werd vandaag genadeloos aan de kant geschoven door zijn werkgever UFC. De Amerikaanse ...

Eerste sportscholen ontvangen Keurmerk Vechtsportautoriteit

De eerste Keurmerken van de Vechtsportautoriteit zijn uitgedeeld. Een aantal sportscholen mag zich al de ...

‘Rico Verhoeven moet voetbalclub Sparta redden’

Rico Verhoeven zou ingeschakeld moeten worden om voetbalclub Sparta een helpende hand te bieden. Dat zegt analist Robert Maaskant vandaag in het AD. De topkickboksers zou motivator kunnen optreden om de club uit het dal te halen.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page