Topvechter: 'Mijn ziel is vele malen verkracht in deze branche' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Topvechter: 'Mijn ziel is vele malen verkracht in deze branche'

Topvechter: 'Mijn ziel is vele malen verkracht in deze branche'

Diego Sanchez een van de topvechters van de UFC, waarschuwde voor hersentrauma bij MMA-vechten. De vechter zegt dat zijn "ziel vele malen is verkracht in de branche."

De Amerikaan, is altijd openhartig geweest over de schade die hij heeft opgelopen tijdens zijn meer dan 15 jaar vecht carrière . Sanchez (39) zei onlangs dat zijn volgende gevecht zijn laatste zal zijn.

Zorgen om hersentrauma is een van de redenen waarom hij met pensioen gaat. Sanchez wakkerde de discussie omtrent hersenschade aan na de ware slachtpartij afgelopen weekend, tussen Max Holloway en Calvin Kattar.

Zijn ziel afgenomen

Kattar kreeg zoveel stoten naar het hoofd te verwerken dat de impact op zijn hersenen groot moet zijn volgens Sanchez. ,,Kattar Zal nooit meer dezelfde vechter zijn. Max Holloway heeft net een stukje van zijn ziel genomen", schrijft Sanchez op Twitter.

Een fan antwoordde Sanchez en zei dat hij veel ervaring moet hebben op het gebied van hersentrauma. Sanchez volgde zijn eerste tweet op met dit antwoord: ,,Het lichaam, niet de geest, verandert om zichzelf te beschermen. Mijn ziel is vaak verkracht in deze branche", aldus Sanchez

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-nieuws/holloway-sloopt-kattar-in-5-ronden-durend-bloedbad-video/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws