TOP MMA-VECHTER OVER MOORD: 'wij zijn geen criminelen'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / TOP MMA-VECHTER OVER MOORD: ‘wij zijn geen criminelen’

TOP MMA-VECHTER OVER MOORD: ‘wij zijn geen criminelen’

TOP MMA-VECHTER OVER MOORD: 'wij zijn geen criminelen'

Er zijn veel geschokte reacties op de geweldadige dood van een 21-jarige jongen gepleegd in Italië. Twee verdachten zijn bekende MMA-vechters.

De 21-jarige Willy Duarte werd afgelopen weekend dood getrapt op straat in een wijk van Rome. Twee van de daders zijn de bekende MMA-vechters de broers Gabriele en Marco Bianchi. Beiden zijn beroemd en berucht en al velen malen met justitie in aanraking geweest voor geweld en drugs.

Door de dood van Duarte springt de media in Italië als vliegen op de MMA-sport en wordt deze door critici gekenmerkt als beoefend door racisten en extremisten. De meest bekende MMA-vechter voormalig UFC en huidig Bellator vechter Alessio Sakara pikt dit niet.

Rotte appels

Woest reageert hij dan ook over het feit dat sport door de verfoeilijke daad in een kwaad daglicht wordt gesteld. “MMA is dit niet, dat zijn rotte appels”, schreef Sakara op Facebook. “Mixed martial arts is een sport die is gebaseerd op waarden en principes zoals respect en eerlijkheid, toewijding, opoffering, nederigheid, leergierigheid, doorzettingsvermogen en passie.”

“Ik wil me distantiëren van wat er is gebeurd, de brute moord op Willy. Deze mensen hebben een onmenselijk daad gepleegd dat ingaat tegen de mentaliteit van degenen die vechtsporten beoefenen ”. Sakara krijgt veel bijval van medestanders die ook vinden dat de moord niets met MMA te maken heeft. Toch gaan er stemmen op de sport te verbieden.

Medeleven

Onzin vindt Sakara, “Ik zal mijn strijd voortzetten om de clichés uit te wissen die deze sport tot een triviale daad van geweld herleiden”, legt Sakara uit. Mijn sterkste en meest oprechte knuffel gaat naar de familie Willy. Ik ben dicht bij je ”.

*Alessio Sakara is een Italiaanse professionele MMA-vechter, voormalig professioneel bokser en Sanshou kickbokser. Momenteel actief in de Light Heavyweight divisie van Bellator MMA. Sakara is een professionele vechter sinds 2002 en heeft vroeger ook gestreden voor de UFC, Jungle Fight, Cage Warriors en M-1 Global.

Bekijk ook

UFC’er deelt heftige video! ‘En dat 4 ronden lang’

Op Instagram toont de harde knokker gisteren een video

Beruchte trainingsmaat McGregor opgepakt door de politie

Dit is al het zoveelste incident waar de vechter bij betrokken is...

Glory vechter verliest tussendoortje! ’23 oktober weer de ring in’

Colosseum Tournament 27 in Roemenië bevatte twee headliners.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page