Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Titelgevecht: Germaine de Randamie vs. Amanda Nunes, wie wint?

Titelgevecht: Germaine de Randamie vs. Amanda Nunes, wie wint?

Amanda Nunes heeft een legendarische carrière achter de rug. Nunes wordt erkend als een van de grootste vrouwelijke MMA-vechters ooit. Zij bezit inmiddels twee wereldtitels en een daarvan staat gebrand op het netvlies van de Nederlandse Germaine de Randamie.

Dat Nunes een topvechter is heeft zij recentelijk bewezen bij UFC 232 toen zij Cris Cyborg slechts na enkele uitwisselingen van stoten versloeg. Nu staat er een nieuwe uitdaging voor haar. Eén titel verdedigen is niet gemakkelijk, twee verdedigen is zelfs nog moeilijker. Eigenaar van het Amerikaanse topteam Dan Lambert denkt echter dat Nunes het kan.

“Beide divisies zijn niet zo rijk gevuld met vechters. Het is niet per se zo belangrijk voor een kampioen om een titel een ‘X’-aantal keren in een jaar in twee divisies te verdedigen, denk ik. Ik zou niet kunnen bedenken waarom zij beide titels niet zou kunnen houden, ‘zei Lambert.

Twee titels verdedigen?

Op het eerste gezicht lijkt Lambert gelijk te hebben. De vedergewichtdivisie van de vrouwen is de kleinste in de UFC, en het bantamgewicht bij de vrouwen bestaat ook niet uit een groot aantal vechters. Maar is het verdedigen van twee titels echt een realistisch doel?

Germaine de Randamie is de nummer één kanshebber na haar overwinning op Raquel Pennington in november, Holly Holm komt vlak achter haar. Maar gaat een van die vechters een serieuze bedreiging vormen voor Nunes?

Geen competitie

De Randamie verloor al in 2013 tegen Nunes, en zelfs in recentere jaren heeft ze niet veel elitewinsten behaald. Hoewel ze zowel Pennington als Holm versloeg, was de beslissing in de Holm-strijd allesbehalve dominant en sommigen beweerden zelfs dat Holm de echte winnaar was.

Nunes versloeg De Randamie door technische knock-out in hun eerste gevecht, en de verwachting zou zijn dat het tweede gevecht ook zou eindigen met een knock-out. Volgens insiders is het moeilijk om een ​​argument te vinden dat deze matchup serieus competitief zou zijn in vergelijking met andere. Maar de Randamie zou zo maar eens voor een verrassing kunnen zorgen en Nunes in slaap brengen.

Tegen de nummer 3

De laatste grote kanshebber is Ketlen Vieira, die 10-0 is. Een gevecht tussen Nunes en Vieira, die een zwarte band is in zowel het Braziliaanse Jiu-Jitsu als Judo, is een gevecht dat fans graag willen zien. Maar zal de UFC Vieira zo snel laten vechten met een van hun topvechters?

LEES OOK: Amanda Nunes Slaat Cris Cyborg knockout (video)

Vanuit een zakelijk perspectief lijkt het onwaarschijnlijk dat ze een dergelijke stap zouden maken omdat Vieira de nummer 3 is in de ranglijst en twee andere kanshebbers voor zich heeft, namelijk De Randamie en Holm.

Bekijk ook

Sportschoolhouder start Tikkie-actie: ‘Geef ons de vrijheid terug’

Satisch Jhamai, sportschoolhouder uit Den Haag start een actie om sporters van boven der 27 ...

Bloemkooloor start inzamelactie na verrot slaan voetbal-ster

Bloemkooloor start inzamelactie na verrot slaan voetbal-ster Walker Brown, de MMA-vechter op cowboylaarzen en bloemkooloren, ...

175 Kilo Reus viert onterecht overwinning, verliest alsnog (video)

Zuluzinho, een Braziliaanse vechter van 175 kilo kreeg gisteren de teleurstelling van zijn leven. De ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page