Tegenvaller: UFC-vechter  Derrick Lewis lang uitgeschakeld Nieuws
Nieuws

Tegenvaller: UFC-vechter Derrick Lewis lang uitgeschakeld

Tegenvaller: UFC-vechter  Derrick Lewis lang uitgeschakeld
Tegenvaller: UFC-vechter  Derrick Lewis lang uitgeschakeld

UFC-zwaargewicht Derrick Lewis zegt dat hij vier tot zes maanden uitgeschakeld zal zijn.

Lewis onderging een operatie om een ​​gedeeltelijk gescheurde ACL en volledig gescheurde meniscus en MCL te repareren. "De ACL hangt aan een zijden draad," zei Lewis op Ariel Helwani's MMA Show. "Ze zeggen dat het een zeldzame aandoening is."

Lewis vermoedt dat hij de ACL op UFC 184 heeft gescheurd tegen Ruan Potts in februari 2015. Potts had op een gegeven moment in het gevecht een knie klem toegepast, maar Lewis kon uit de klem komen en toen ontstond de blessure.

Erge pijn

"Vooral bij takedowns en vooral als ik op mijn linkerbeen moet staan en de takedown moest proberen te stoppen, voel ik de pijn opkomen", vertelde Lewis aan Helwani. "Het kost mij teveel moeite om gewoon recht te staan."

Lewis won de wedstrijd door de tweede ronde TKO. Hij heeft sindsdien 13 keer gevochten met de blessure. Vechten met een gedeeltelijk gescheurde ACL lijkt vier jaar onwaarschijnlijk, maar Lewis bleef in actie. Hij zei wel dat hij geloofde dat het hem in sommige gevechten hinderde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws