Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Te vaak knock-out: ‘Chuck Liddell mag nooit meer vechten’

Te vaak knock-out: ‘Chuck Liddell mag nooit meer vechten’

Video | Liddell vs Ortiz 3: Liddell hard onderuit na knock-out

Chuck Liddell die zoals door velen voorspelt verloor door knock-out tegen Tito Ortiz tijdens de debuut MMA-show van Golden Boy mag nooit meer vechten, althans in Californië. De UFC-hall-of-famer kwam terug van bijna een decennium pensioen, alleen maar om zijn vierde brute knock-out verlies te noteren.

De CSAC verdedigde aanvankelijk de 48-jarige toe te staan terug te keren naar de competitie, zeggend dat hij de medische check doorstond en dat ze “verrast” waren over het resultaat, omdat ze niet dachten dat het een mismatch was.

Op woensdag kondigde de CSAC aan dat ze Liddell voor onbepaalde tijd medisch hebben geschorst. Echter zit er een addertje onder het gras, want een dergelijke schorsing wordt vaak ook weer opgeheven als het zo uitkomt.

Blessure

“The Iceman” krijgt ook een minimale schorsing van 45 dagen geen wedstrijd en 30 dagen geen contact vanwege de knock-out. Ortiz daarentegen kreeg een suspensie van 180 dagen (of totdat de arts dit had verholpen) voor een mogelijke fractuur van de linkerschouder en de linkerknie.

Liddell zal voor de California-commissie moeten verschijnen als hij ooit besluit terug te keren om te vechten, maar deze onbepaalde schorsing hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat ze hem niet opnieuw licentiëren.

Tito Ortiz mocht overwinning op Chuck Liddell 'niet vieren'LEES OOK:

Tito Ortiz mocht overwinning op Chuck Liddell ‘niet vieren’

Bekijk ook

Surinaamse MMA-vechter geëerd door president Bouterse

Een grote eer noemt hij het zelf zijn bezoek aan de president van zijn land. ...

MMA-kampioen opgepakt voor ‘bizarre’ moord in nachtclub

Vadim Olenchik, een Oekraïense MMA-kampioen, is afgelopen week opgepakt in Sint-Petersburg wegens de vermeende moord ...

UFC kampioen Daniel Cormier maakt opmerkelijke carrière stap

UFC: MMA-champ Daniel Cormier trekt pensioen plannen in

Vorig jaar kondigde Daniel Cormier aan dat hij graag zou stoppen bij de UFC en ...