'Te gevaarlijk!' Doktersadvies reden gevecht Chimaev vs Diaz annulering MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Te gevaarlijk!' Doktersadvies reden gevecht Chimaev vs Diaz annulering

'Te gevaarlijk!' Doktersadvies reden gevecht Chimaev vs Diaz annulering

Dana White UFC-vechtbaas onthult dat artsen Khamzat Chimaev hebben geadviseerd om te stoppen met afvallen voor zijn wedstrijd op UFC 279 tegen Nate Diaz. "Hij begon gevaarlijke symptomen te krijgen".

UFC-vechtbaas Dana White heeft onthuld waarom UFC-weltergewicht Khamzat Chimaev zijn wedstrijd gewicht miste voor UFC 279 van vanavond. Gepland was dat Chimaev het tegen Nate Diaz zou opnemen in zijn eerste pay-per-view headliner. Het gevecht zou de headliner zijn van UFC 279, welke deze zaterdag in Las Vegas plaatsvindt. Die wedstrijd gaat echter niet meer plaatsvinden.

Volgens de UFC-president had het weltergewicht last van hevige krampen tijdens zijn gewichtsvermindering. Als gevolg hiervan kreeg hij van een arts het advies om te stoppen met afvallen, met de misser tot gevolg.

Andere tegenstanders

,,Dus wat er gebeurde, was dat hij aan het afvallen was. Als je hem gisteren zag, hij was al erg mager en hij had moeten aankomen", zegt White. ,,Hij begon af te vallen en weet je, hij begon gevaarlijke symptomen te krijgen en kreeg krampen. Allemaal dingen die gebeuren door een slechte weight-cut.”

Chimaev was voor de headliner wedstrijd 7,5 pond te zwaar, waardoor het gevecht werd geschrapt. Gelukkig gaat het event nog steeds door, dankzij enkele heroïsche last-seconden van Dana White en de UFC. Het nieuwe hoofdevenement van UFC 279 is dat Nate Diaz het opneemt tegen Tony Ferguson. Verder zal de co-main Khamzat Chimaev bevatten tegen Kevin Holland in een partij van vijf ronden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws