Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Surinaamse MMA-vechter Rozenstruik krijgt volledige steun van zijn regering

Surinaamse MMA-vechter Rozenstruik krijgt volledige steun van zijn regering

President Bouterse van Suriname (L), Rozenstruik (R)

De Surinaamse MMA-vechter ‘Bigi Boi’, Jairzinho Rozenstruik, tekende onlangs een prof contract bij de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC. Daar waar het in andere landen vaak anders is, krijgt hij de volle steun van de regering van zijn land.

Rozenstruik is de eerste Surinamer die een contract getekend heeft bij de grootste organisatie voor Mixed Martial Arts (UFC).

Op 2 februari heeft hij Rozenstruik zijn eerste gevecht bij de UFC. Deze zal plaatsvinden in Fortaleza, Brazilië. Rozenstruik bevindt zich in een trainingskamp in Curaçao en Aruba, waar hij zich inmiddels voorbereidt.

Schimmigheid

Vechtsporten en haar beoefenaars worden vaak nog niet gezien als serieus. Er zijn voorbeelden zoals Rico Verhoeven die het kickboksen een gezicht heeft gegeven, maar toch blijft er een soort van mist omheen hangen die maar niet snel lijkt te verdwijnen.

Het als extreme vechtsport betitelde MMA (mixed martial arts), heeft vooral te kampen met een strijd om breed geaccepteerd te worden. In Suriname kijkt men daar klaarblijkelijk anders tegen aan.

Met alle middelen

Rozenstruik heeft recentelijk volledige steun toegezegd gekregen van de regering van zijn land. Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken is trots op de prestatie van Bigi Boi. Zij gaf aan zoveel als mogelijk te helpen om de carrière planning van de topsporter te ondersteunen.

President Desi Bouterse van Suriname heeft tijdens zijn nieuwjaarstoespraak voor 2019 zijn tevredenheid geuit over de prestaties van de Surinaamse sporters op nationaal en internationaal niveau.

Regering steun

De Surinaamse regering maakt zich sterk om sporters die prestaties neerzetten steeds beter te waarderen en te ondersteunen om meer succes te boeken, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Bron: Starnieuws.com

Bekijk ook

Snelle knock-out: In vijf seconden naar dromenland

Een MMA-gevecht in Zuid-Korea eindigde abrupt, slechts 5 seconden in de eerste ronde.

UFC Newark: Colby Covington vs Robbie Lawler bevestigt

Het lijkt erop dat de volgende tegenstander van Colby Covington niet Kamaru Usman zal zijn.

UFC icoon Jose Aldo stelt pensioen uit: Tekent nieuw contract

Alhoewel het er alle schijn van had gaat, goormalig UFC-kampioen Jose Aldo toch niet met pensioen.