Home / Nieuws / MMA NIEUWS / STRIJD OM DE FANS: Bellator MMA in concurrentie slag met UFC

STRIJD OM DE FANS: Bellator MMA in concurrentie slag met UFC

UFC krijgt stevige concurrentie van Bellator MMA

Bellator MMA kondigde gisteren een aantal top gevechten aan. Ook maakte de vechtsport organisatie bekend dat zij een samenwerking met Showtime is aangegaan. Dit heeft als voordeel dat Bellator voortaan op vrijdagavond zal uitzenden.

Het jaar kon niet beter beginnen voor Bellator. De grootste concurrent van de UFC heeft een paar flinke stappen gezet. Zo worden de Amerikaanse evenementen voortaan via Showtime uitgezonden. Geen onbekende in de MMA-sport.

Ervaring in de MMA sport

In februari 2009 kondigde MMA-organisatie Strikeforce, een driejarige uitzendovereenkomst aan met Showtime. Strikeforce beƫindigde zijn verbintenis met Showtime toen de competitie in januari 2013 stopte.

In 2011 breidde Showtime zijn MMA-programmering uit met televisie-evenementen geproduceerd door het Russische M-1 Global. Met de bekende vechter Fedor Emelianenko.

Nederlandse vechters

Gisteren werd aangekondigd dat Showtime de exclusieve thuisbasis zou zijn van Bellator MMA. Te beginnen met Bellator 255 op 2 april. Dit is de eerste keer dat mixed martial arts wordt uitgezonden op Showtime sinds Strikeforce werd overgenomen door de UFC.

De UFC zend haar events vooralsnog uit via Talpa in Nederland. Merendeels via SBS 9 en KIJK.nl. Dit is gratis waarvoor Bellator op Showtime betaald zal moeten worden. Bellator is in Nederland ook te zien maar niet live.

Bellator kondigde aan donderdag te komen met nieuws over haar Europese events en wie deze zal uitzenden. Tot nu toe is Spike TV daarvoor verantwoordelijk voor in Nederland. Verwacht wordt ook dat gevechten van Nederlandse Bellator vechters zoals Gegard Mousasi, Denise Kielholtz, Illias Bulaid en Costello van Steenis worden aangekondigd.

šŸ”½ ZIE OOK šŸ”½

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiƫren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page