Stefan Struve: ‘Je zult me nooit meer in een MMA-kooi zien’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Stefan Struve: ‘Je zult me nooit meer in een MMA-kooi zien’

Stefan Struve: ‘Je zult me nooit meer in een MMA-kooi zien’

Stefan Struve: 'Je zult me nooit meer in een MMA-kooi zien'

Stefan Struve UFC-veteraan kondigde eerder deze week zijn pensionering aan uit de sport. Terwijl hij een gezondheidsprobleem onthulde dat uiteindelijk de beslissing voor hem versnelde.

Een aanbod om zijn contract bij de UFC opnieuw te verlengen, overtuigde de Nederlandse MMA-legende om stappen te nemen. Struve is getroffen door een aandoening die bekend staat als benigne paroxismale positieduizeligheid (BPPV). Dit belet de topvechter om nog langer in actie te komen.

Rare gewaarwording

,,Vorig jaar in mei zat mijn oor’ s ochtends dicht. Ik kon niet veel meer horen’, zegt Struve tegen MMA Fighting. ,,Het voelde alsof ik uit een vliegtuig kwam of zoiets. “

,,Later op de dag heb ik een afspraak gemaakt om het schoon te laten maken omdat ik dacht dat het een verstopping was of iets dergelijks. Ik was een beetje gedesoriënteerd. Ik dacht er niet echt veel over na”, aldus Struve.

Lang wachten

Struve kreeg steeds meer last van de aandoening. Wat een probleem in het binnenoor veroorzaakt dat kan resulteren in extreme aanvallen van duizeligheid. Artsen dachten eerst dat het over zou gaan. En het leek er op dat dit zou gebeuren. Echter kwamen de symptomen weer terug.

Vanwege de lockdown heeft het behoorlijk wat tijd gekost voordat Struve werd getest. Hij kreeg eindelijk de resultaten terug in de afgelopen weken. Wat genoeg was om hem ervan te overtuigen zich terug te trekken uit de actieve competitie.

LEES MEER OP MMA FIGHTING (ENGELS) LEESTIJD 5 MINUTEN

Bekijk ook

Snelle ‘KO’ door Glory vechter die nooit vocht

Deze man moet de Glory ring in

9e ronde had fataal kunnen zijn voor Billy Joe Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag tegen Canelo 'Saul' Alvarez

Badr Hari: ‘Ik startte met niks, maar laat een erfenis achter’

Badr Hari zal 17 juli terugkeren in de Glory kickboksring tegen de Pool Arkadiusz Wrzosek

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page