Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Stefan Struve: ‘Je zult me nooit meer in een MMA-kooi zien’

Stefan Struve: ‘Je zult me nooit meer in een MMA-kooi zien’

Stefan Struve: 'Je zult me nooit meer in een MMA-kooi zien'

Stefan Struve UFC-veteraan kondigde eerder deze week zijn pensionering aan uit de sport. Terwijl hij een gezondheidsprobleem onthulde dat uiteindelijk de beslissing voor hem versnelde.

Een aanbod om zijn contract bij de UFC opnieuw te verlengen, overtuigde de Nederlandse MMA-legende om stappen te nemen. Struve is getroffen door een aandoening die bekend staat als benigne paroxismale positieduizeligheid (BPPV). Dit belet de topvechter om nog langer in actie te komen.

Rare gewaarwording

,,Vorig jaar in mei zat mijn oor’ s ochtends dicht. Ik kon niet veel meer horen’, zegt Struve tegen MMA Fighting. ,,Het voelde alsof ik uit een vliegtuig kwam of zoiets. “

,,Later op de dag heb ik een afspraak gemaakt om het schoon te laten maken omdat ik dacht dat het een verstopping was of iets dergelijks. Ik was een beetje gedesoriënteerd. Ik dacht er niet echt veel over na”, aldus Struve.

Lang wachten

Struve kreeg steeds meer last van de aandoening. Wat een probleem in het binnenoor veroorzaakt dat kan resulteren in extreme aanvallen van duizeligheid. Artsen dachten eerst dat het over zou gaan. En het leek er op dat dit zou gebeuren. Echter kwamen de symptomen weer terug.

Vanwege de lockdown heeft het behoorlijk wat tijd gekost voordat Struve werd getest. Hij kreeg eindelijk de resultaten terug in de afgelopen weken. Wat genoeg was om hem ervan te overtuigen zich terug te trekken uit de actieve competitie.

LEES MEER OP MMA FIGHTING (ENGELS) LEESTIJD 5 MINUTEN

Bekijk ook

Opgefokte Tyson Fury is er helemaal klaar mee

Tyson Fury is klaar met het thuiszitten. De bokskampioen is nu meer dan een jaar ...

‘Ik heb niets van Rico’s stoten gevoeld’: Rivaal niet onder de indruk

Tarik Khbabez stond vorige maand tegenover GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven. Khbabez die niet voor de ...

Sportschoolhouder start Tikkie-actie: ‘Geef ons de vrijheid terug’

Satisch Jhamai, sportschoolhouder uit Den Haag start een actie om sporters van boven der 27 ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page