Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Staat UFC vechter Alistair Overeem voor zijn grootste uitdaging ooit?

Staat UFC vechter Alistair Overeem voor zijn grootste uitdaging ooit?

Staat UFC vechter Alistair Overeem voor zijn grootste uitdaging ooit?

De eerste UFC-show van september vindt dit weekend plaats in Las Vegas. Alistair Overeem zal het opnemen tegen Augusto Sakai.

Het gevecht tussen Overeem en Sakai dient als de headliner van UFC Fight Night 176. Het is een event met gevechten die verplaatst zijn vanaf andere datums, dit door de coronapandemie. Of er nog wijzigingen komen zal tot zaterdag moeten blijken.

Een kans op de titel

Het gevecht tussen Overeem en Sakai is een belangrijke, niet alleen omdat het twee top zwaargewichten betreft. Maar ook omdat het de weg naar een titelkans verkort. Overeem wil nog een keer een kans op de UFC titel. Als Sakai de Nederlander kan verslaan, dan zou hij waarschijnlijk binnen een paar gevechten ook een kans op de titel claimen.

De laatste keer dat we Overeem in actie zagen, was tijdens de piek van de COVID-19-pandemie in mei. Walt Harris was de tegenstander van Overeem de derde show van de UFC in Jacksonville, Florida. De partij werd gewonnen door Overeem. Waarna hij aankondigde toch nog een keer voor de titel te gaan.

Zware dobber

Voorafgaand aan dat gevecht had Overeem Sergei Pavlovich en Alexei Oleinik uitgeschakeld, voordat hij zelf verloor van de Surinaamse Jairzinho Rozenstruik. Maar zelfs dat gevecht was enigszins controversieel. De Nederlander zat goed in de wedstrijd, toen Rozenstruik hem verraste met één stoot om hem laat in de vijfde ronde af te maken.

Inmiddels is Overeem 40 jaar, en zeggen critici dat hij een glazen kaak heeft en dus sneller een knockout te verwerken krijgt. Ook zou zijn cardio een punt zijn waar hij gaande een wedstrijd vordert verslapt. Toch is de mening van insiders dat Overeem Sakai de baas moet kunnen. Dat het niet gemakkelijk zal zijn is duidelijk. Zaterdag zal blijken of Overeem een stap dichter bij de begeerde titel komt.

Bekijk ook

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Bekende vechter slaat rivaal op zijn bek in hotel lobby (video)

Gordon Ryan sloeg zijn oude rivaal Andre Galvao in het gezicht, kort na zijn wedstrijd ...

Adegbuyi: ‘Ik heb het recht verdiend om te vechten tegen Rico’

Benny Adegbuyi versloeg in december vorig jaar Badr Hari. Met de winst op de kickbokslegende ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page