'Slavendrijver!' Vechtbaas door het slijk gehaald MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Slavendrijver!' Vechtbaas door het slijk gehaald

'Slavendrijver!' Vechtbaas door het slijk gehaald

Dana White staat bekend als een zeer controversieel figuur als het gaat om de juiste betaling van UFC-sterren. Hij werd vaak om dit feit op de vingers getikt door mensen als Jake Paul. Het kan echter niet worden ontkend dat Dana White UFC heeft gemaakt tot wat het nu is, aangezien het op dit moment de meest populaire MMA-organisatie ter wereld is.

Na het recente UFC Fight Night-evenement in San Diego van afgelopen weekend, maakte de California State Athletic Commission de uitbetalingen voor het evenement openbaar. Het event bevatte zeven gevechten in de voorrondes en zes gevechten in het hoofdprogramma, met als headliner een bantamgewicht gevecht tussen Dominick Cruz en 'Chito' Vera.

Moderne slavendrijver

Vera verdiende $ 300k, $ 150k om het gevecht aan te gaan en $ 150k om te winnen, terwijl de voormalige kampioen Cruz $ 175k verdiende. Azamat Murzakanov en debutant Iasmin Lucindo waren de enige twee vechters op de kaart die streden om maximaal $ 24k. Dit triggerde fans die White een zuinig man vinden, een die hem een ​​moderne slaveneigenaar noemde.

Het salaris van vechters is al lange tijd een probleem en het lijkt erop dat dit onderwerp niet zal verdwijnen. Jake Paul berispte onlangs Dana White omdat hij een multimiljonair was, maar nog steeds weigerde zijn vechters ooit een loonsverhoging te geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws