Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Seksueel misbruik: UFC-vechter wil nieuwe rechtszaak

Seksueel misbruik: UFC-vechter wil nieuwe rechtszaak

Vorige maand werd MMA-vechter Gerald Strebendt veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een 14-jarige.

In maart werd Strebendt veroordeeld voor tweedegraads aanranding, hij werd in 2017 gearresteerd na beschuldigingen van seksueel misbruik van een tiener die hij coachte bij 10 Planet Jiu Jitsu-gym in Eugene, Oregon. Strebendt vocht onder andere bij de UFC.

Strebendt zat eerder een straf uit wegens doodslag, die veroordeling had betrekking op een dodelijk verkeersongeval in 2014, waar hij na een botsing met zijn auto een ongewapende automobilist doodschoot. Strebendt belde zelf de politie en beweerd dat hij het slachtoffer uit zelfverdediging had neergeschoten.

Niet neutraal

Strebendt zou vorige week veroordeeld worden wegens seksueel misbruik. Volgens The Register-Guard is de veroordeling echter uitgesteld nadat zijn advocaat om een ​​nieuwe rechtszaak had verzocht. Als reden werd aangegeven dat de jury bevooroordeeld zou zijn en partijdig.

Voordat de verdediging van Strebendt een motie indiende voor een nieuw proces, werd tegen de MMA-vechter een gevangenisstraf van vier jaar en een jaar proeftijd onder toezicht (TBS) geeist. Daar gaat hij nu tegen in beroep. Een hoorzitting over herziening en een nieuw proces is momenteel vastgesteld voor 14 april.

Bekijk ook

📺 GOED NIEUWS: Bellator MMA Dublin live te zien op TV

Bellator MMA Dublin live te zien op TV

BREAKING: Valentina Shevchenko in UFC vlieggewicht titelverdediging

Valentina Shevchenko staat voor haar volgende vlieggewicht titelverdediging

SCHANDALIG: Jurylid liet UFC-vechter expres verliezen?

De uitslag van de hoofdwedstrijd tijdens