Seksueel misbruik: UFC-vechter wil nieuwe rechtszaak Nieuws
Nieuws

Seksueel misbruik: UFC-vechter wil nieuwe rechtszaak

Seksueel misbruik: UFC-vechter wil nieuwe rechtszaak
Seksueel misbruik: UFC-vechter wil nieuwe rechtszaak

Vorige maand werd MMA-vechter Gerald Strebendt veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een 14-jarige.

In maart werd Strebendt veroordeeld voor tweedegraads aanranding, hij werd in 2017 gearresteerd na beschuldigingen van seksueel misbruik van een tiener die hij coachte bij 10 Planet Jiu Jitsu-gym in Eugene, Oregon. Strebendt vocht onder andere bij de UFC.

Strebendt zat eerder een straf uit wegens doodslag, die veroordeling had betrekking op een dodelijk verkeersongeval in 2014, waar hij na een botsing met zijn auto een ongewapende automobilist doodschoot. Strebendt belde zelf de politie en beweerd dat hij het slachtoffer uit zelfverdediging had neergeschoten.

Niet neutraal

Strebendt zou vorige week veroordeeld worden wegens seksueel misbruik. Volgens The Register-Guard is de veroordeling echter uitgesteld nadat zijn advocaat om een ​​nieuwe rechtszaak had verzocht. Als reden werd aangegeven dat de jury bevooroordeeld zou zijn en partijdig.

Voordat de verdediging van Strebendt een motie indiende voor een nieuw proces, werd tegen de MMA-vechter een gevangenisstraf van vier jaar en een jaar proeftijd onder toezicht (TBS) geeist. Daar gaat hij nu tegen in beroep. Een hoorzitting over herziening en een nieuw proces is momenteel vastgesteld voor 14 april.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws