Schorsing voor 'McGregor' imitator Askar Mozharov na positieve dopingtest' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Schorsing voor 'McGregor' imitator Askar Mozharov na positieve dopingtest'

Schorsing voor 'McGregor' imitator Askar Mozharov na positieve dopingtest'

Askar Mozharov, de vechter die wordt beschuldigd van het vervalsen van zijn pro MMA-record voor zijn UFC-debuut, is positief getest op doping. De Oekraïner heeft een schorsing van zes maanden en andere straffen gekregen, als gevolg van zijn gevecht met Alonzo Menifield op UFC Vegas 56.

De Nevada Athletic Commission heeft dinsdag unaniem gestemd om Mozharov te bestraffen, die positief testte op GW1516-sulfon. Dit is een metabole modulator die is verboden door het Wereldantidopingagentschap.

Onder curatele

De 27-jarige die bekend staat als de Conor McGregor uit Oekraïne, die na zijn verlies door de UFC werd ontsalgenn, krijgt ook een boete van $ 2.000 (10 procent van zijn vechtgage, volgens de commissie). Ook moet hij $ 529 aan gerechtskosten betalen.

Hij moet ook opeenvolgend 30, 15 en 3 dagen na zijn volgende geplande wedstrijd een schone drugstest afleggen. En alle boetes betalen (of een betalingsovereenkomst regelen) voordat hij een nieuwe licentie ontvangt.

Schorsing

Hoewel Mozharov onder de GW1516-drempel testte die is toegestaan ​​door het Antidopingbureau van de Verenigde Staten, dat het drugstestprogramma van de UFC uitvoert, erkent de NAC die specifieke norm niet en verzocht om een ​​tijdelijke schorsing na zijn positieve drugstest.

Mozjarov, die dinsdag niet aanwezig was bij de hoorzitting, ontkende berichten dat hij zijn professionele record had opgeblazen. Maar MMA-databases Sherdog en Tapology hebben zijn record later herzien. Deze zeiden dat het vervalst was, en hij nam het op tegen Menifield als een 17-12 pro. Hij werd verslagen in de eerste ronde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws