‘Rumble in the Jungle’: UFC-ster Ngannou wil UFC gevecht in Afrika – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Rumble in the Jungle’: UFC-ster Ngannou wil UFC gevecht in Afrika

‘Rumble in the Jungle’: UFC-ster Ngannou wil UFC gevecht in Afrika

Francis Ngannou, de kersverse UFC-zwaargewicht kampioen wil een eventueel gevecht met Jon Jones in Africa. Hoewel iedereen het erover eens is dat Jones veel in huis heeft om Ngannou te verslaan, wil men de Fransman niet teniet doen.

Recentelijk versloeg de oorspronkelijk uit Kameroen stammende Ngannou, Stipe Miocic om diens titel te claimen. Vanuit het niets is daar ineens een nieuwe kampioen, die zich naast Kamaru Usman en Israel Adesanya plaatst als Afrikaanse koningen binnen de UFC.

Echt iets groots

Een gevecht met voormalig lichtzwaargewicht Jones, die overstapte op zwaargewicht ligt in het verschiet, als Jones en de UFC er financieel uitkomen. Een dergelijk gevecht zou de allure moeten hebben als die van ‘Rumble in the Jungle’, een historisch boksevenement in Kinshasa, Zaïre (nu Democratische Republiek Congo), op 30 oktober 1974. Kampioen George Foreman stond toen tegenover uitdager Muhammad Ali.

,,Ik denk dat ze het idee van ‘Rumble in the Jungle’ kunnen recreëren”, zei Ngannou op de Podcast van Mike Tyson, HotBoxin. ,,Het zou iets groots zijn, en ik ga er zeker deel van uitmaken, misschien met Jones. We gaan ‘Rumble in the Jungle’ recreëren. Het is iets episch en nu Afrika een een positie heeft in vechtsporten, moeten weet zeker doen.”

Bekijk ook

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

‘Sukkel’: McGregor hekelt Mayweather in Jake Paul affaire

Conor McGregor heeft geen goed woord over voor zijn voormalige boksrivaal Floyd Mayweather

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page