'Rumble in the Jungle': UFC-ster Ngannou wil UFC gevecht in Afrika Nieuws
Nieuws

'Rumble in the Jungle': UFC-ster Ngannou wil UFC gevecht in Afrika

'Rumble in the Jungle': UFC-ster Ngannou wil UFC gevecht in Afrika

Francis Ngannou, de kersverse UFC-zwaargewicht kampioen wil een eventueel gevecht met Jon Jones in Africa. Hoewel iedereen het erover eens is dat Jones veel in huis heeft om Ngannou te verslaan, wil men de Fransman niet teniet doen.

Recentelijk versloeg de oorspronkelijk uit Kameroen stammende Ngannou, Stipe Miocic om diens titel te claimen. Vanuit het niets is daar ineens een nieuwe kampioen, die zich naast Kamaru Usman en Israel Adesanya plaatst als Afrikaanse koningen binnen de UFC.

Echt iets groots

Een gevecht met voormalig lichtzwaargewicht Jones, die overstapte op zwaargewicht ligt in het verschiet, als Jones en de UFC er financieel uitkomen. Een dergelijk gevecht zou de allure moeten hebben als die van 'Rumble in the Jungle', een historisch boksevenement in Kinshasa, Zaïre (nu Democratische Republiek Congo), op 30 oktober 1974. Kampioen George Foreman stond toen tegenover uitdager Muhammad Ali.

,,Ik denk dat ze het idee van 'Rumble in the Jungle' kunnen recreëren", zei Ngannou op de Podcast van Mike Tyson, HotBoxin. ,,Het zou iets groots zijn, en ik ga er zeker deel van uitmaken, misschien met Jones. We gaan 'Rumble in the Jungle' recreëren. Het is iets episch en nu Afrika een een positie heeft in vechtsporten, moeten weet zeker doen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws