Home / Nieuws / MMA NIEUWS / VERLAMD: Einde carrière MMA-Kampioen na extreem afvallen

VERLAMD: Einde carrière MMA-Kampioen na extreem afvallen

Het lijkt erop dat extreem afvallen voor een MMA wedstrijd wederom een slachtoffer heeft geëist.

De carrière van voormalig Titan FC bantamgewicht kampioen Rudson Caliocane is hoogstwaarschijnlijk voorbij vanwege de na-effecten van een bijzonder bruut afval regime. Caliocane kreeg een beroerte na zijn gevecht met Matheus Mendoca als gevolg van gewichtsverlies, de linkerkant van zijn lichaam is totaal verlamd.

Volgens de website Combate stortte de 26-jarige Titan FC bantamgewicht kampioen Caliocane kort na zijn verlies tegen Mendoca in en werd hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar kreeg hij de diagnose ischemische beroerte, veroorzaakt door bloedstolsels in de slagaders van de nek.

Onverantwoord

Caliocante had naar verluidt 6,1 kg verloren in de aanloop naar het gevechtmet behulp van het bad van een vriend om zichzelf uit te drogen. “Ik merkte dat hij er niet normaal uitzag.” Zei Caliocane’s manager, Alex Davis. “Toen het gevecht eindigde, werd het erger en Rudson’s vader droeg hem totdat de ambulance verplegersi arriveerden.

ZIE OOK >> Jonge MMA-vechter overleden na gevecht

In het ziekenhuis bevestigden de artsen dat de ischemie te wijten was aan het extreme afvallen. Het was geen guillotine of een krachtige aanval, het was de uitdroging. ” De titel is inmiddels met instemming van Caliocan vacant gesteld.

Bekijk ook

UFC baas Dana White: ‘Holland is top voor vechtsporten’ (video)

In aanloop voor het UFC 245 evenement wat deze zaterdag 14 december plaatsvindt, werd UFC president Dana White geïnterviewd door Veronica Fight.

Amanda Nunes: ‘Ik ga Germaine de Randamie knock-out slaan’

Hoewel ze overtuigd is van haar kunnen, erkent Nunes de stevige uitdaging die de Nederlandse vechter De Randamie is.

UFC BREAKING: Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik

rzinho Rozenstruik heeft gekregen waar hij om vroeg