Rolstoel MMA-vechter: 'Wij zijn niet zielig maar knokkers' (video)
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Rolstoel MMA-vechter: ‘Wij zijn niet zielig maar knokkers’ (video)

Rolstoel MMA-vechter: ‘Wij zijn niet zielig maar knokkers’ (video)

Rolstoel MMA-vechter 'Wij zijn niet zielig maar knokkers' (video)

Pedro Costa won afgelopen weekend een rolstoel MMA-wedstrijd tegen Geova Rodrigues Botelho. Het gevecht welke plaatsvond in Paraupebas, Brazilië ging viraal. Zoiets hadden de fans niet eerder gezien.

Alhoewel Costa in een rolstoel zit wil hij niet zielig gevonden worden. Sterker nog de wedstrijd tussen Costa en zijn rivaal laat zien dat de rolstoel MMA-ers best kunnen knokken. ,,Het was een onvergetelijk gevecht”, verteld Costa die jaren geleden al eens benaderd was om een gevecht te doen. Lees verder onder video.

,,Ik zit al 14 jaar in een rolstoel en heb nooit aan vechten gedacht. Ik werd voor het eerst benaderd met dit idee in 2016, maar ik was toen niet aan het trainen, ik was niet voorbereid.” Toch besloot de Braziliaan het er op te wagen en de MMA-kooi in te rijden. ,,Zo kunnen wij laten zien dat wij niet zielig zijn maar ook echt kunnen knokken.”

Kampioenen

,,Ik sprak nu met Muay Thai en bokscoaches en besloot het te doen. Het is niet gemakkelijk voor ons, mensen met een handicap, om te vechten. Geova en ik zijn goede vrienden en we hadden het lef om dit te doen. Ik zal dit moment nooit vergeten”, zegt Costa.

De oprichter van ABCF Fighting, Marcio Machado die het gevecht organiseerde zegt dat er meer aankomt. Voor 7 september staat er een heus MMA-rolstoel kampioenschap gepland tussen gehandicapte vechters die vanuit een lichtgewicht rolstoel hun kunnen tonen.

,,Ik wil de wereld laten zien dat je nog steeds kunt deelnemen als MMA vechters, zelfs als je in een rolstoel zit.” Machado zei dat andere gehandicapte MMA vechters al geïnteresseerd zijn in vechten tijdens komende ABCF Fighting-evenementen.

Bekijk ook

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: 'Yo b*tch' (video)

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: ‘Yo b*tch’ (video)

Dat transmeisjes ook kunnen vechten blijkt wel uit een video die viraal gaat op social media.

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen sluit de mogelijkheid om tegen het einde van het jaar terug te keren naar de UFC niet volledig uit

Kickbokser Mickael Palandre trapt rivaal door touwen ring! 'Harde landing'

Kickbokser trapt rivaal door touwen ring! ‘Harde landing’ (video)

Mickael Palandre trapte zijn tegenstander de Egyptenaar Taha El Mekarem zo hard afgelopen zaterdag

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page