RODE CIJFERS: UFC verliest geld door coronavirus maatregelen Nieuws
Nieuws

RODE CIJFERS: UFC verliest geld door coronavirus maatregelen

RODE CIJFERS: UFC verliest geld door coronavirus maatregelen
RODE CIJFERS: UFC verliest geld door coronavirus maatregelen

De UFC begint de impact van de coronavirus maatregelen al te volgen in haar portemonnee.

UFC Fight Night Brazil krijgt de laagste rating ooit op ESPN. UFC Fight NightBrazilië trok 672.000 kijkers meld onderzoeksbureau Nielsen. Het UFC-blok van zes uur op zaterdagmiddag was de enige live sportcontent en slechtste vertoningen op het netwerk ooit voor de UFC.

Het evenement trok 288.000 kijkers in de demo A18-49. De herhaling op ESPN2 later die avond trok 105.000 kijkers. Het evenement zou een ESPN + -evenement zijn, maar werd gewijzigd nadat de organisatie de laatste was, omdat elke andere grote sportorganisatie besloot dat het in hun eigen belang was om evenementen uit te stellen.

Miljoenen

Toch bleef de UFC doordrukken dit evenement in een gesloten arena zonder publiek door te laten gaan. De UFC was zaterdag de belangrijkste bron van entertainment op ESPN, ook was UFC 246 van afgelopen januari te zien, die de terugkeer van Conor McGregor kenmerkte. De herhaling die voorafging aan de liveshow telde 426.000 kijkers.

Met de problemen met Coronavirus was het duidelijk dat niemand zin had in live MMA. Bovendien was deze vechtkaart niet de beste en een blok van zes uur met minder spectaculaire gevechten heeft de kijkers waarschijnlijk niet aan kunnen trekken. Het ontbreken van live publiek heeft volgens bronnen de UFC ruim een miljoen of meer gekost aan inkomsten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws