Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Robert Whittaker vs. Kelvin Gastelum geboekt voor UFC 234 Australië

Robert Whittaker vs. Kelvin Gastelum geboekt voor UFC 234 Australië

Als Kelvin Gastelum UFC-goud wil claimen, moet hij het vijandelijk territorium in om het te krijgen. Robert Whittaker verdedigt zijn middengewicht titel tegen Gastelum op UFC 234 in zijn thuisland Australië.

UFC 234 vindt plaats op 10 februari in Rod Laver Arena in Melbourne, Australië, zo heeft de organisatie dinsdagmorgen bekendgemaakt. Dit wordt de eerste officiële titelverdediging van Whittaker, de 27-jarige won afgelopen juni de titel tegen Yoel Romero bij UFC 225.

Het was de tweede winst van Whittaker op Romero. Hij versloeg ook Romero bij UFC 213 om een ​​tussentitel te claimen die later werd gepromoveerd tot onbetwiste status toen kampioen Georges St-Pierre zijn titel om gezondheidsredenen vacant stelde. In totaal heeft Whittaker zijn laatste negen gevechten gewonnen.

Talent

Gastelum heeft drie van de vier gevechten gewonnen sinds hij terugkeerde naar de 185 pond divisie. De 27-jarige was een opkomende vechter op 170 pond, maar de overstap was noodzakelijk vanwege zijn onvermogen om consequent het weltergewicht te halen. Met het middengewicht heeft hij zichzelf stevig gevestigd als een toptalent en titelkandidaat. Gastelum heeft eerder overwinningen behaald op Ronaldo “Jacare” Souza en voormalig UFC-kampioen Michael Bisping.

Bekijk ook

MMA-vechter ‘breekt arm’ maar pakt toch wereldtitel

De Engelse MMA-vechter Ben Rees vocht zaterdagavond tijdens Raged UK MMA 10, brak zijn arm maar werd toch wereldkampioen.

Connor McGregor belooft scherper en sneller terug te komen in 2018

Conor McGregor in onderhandeling met UFC over nieuwe deal

Volgens ESPN's Ariel Helwani is Conor McGregor momenteel bezig met een terugkeer naar de UFC in de late zomer of vroege herfst.

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

REGIO NIEUWS UITGELICHT