Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Robert Whittaker vs. Kelvin Gastelum geboekt voor UFC 234 Australië

Robert Whittaker vs. Kelvin Gastelum geboekt voor UFC 234 Australië

Als Kelvin Gastelum UFC-goud wil claimen, moet hij het vijandelijk territorium in om het te krijgen. Robert Whittaker verdedigt zijn middengewicht titel tegen Gastelum op UFC 234 in zijn thuisland Australië.

UFC 234 vindt plaats op 10 februari in Rod Laver Arena in Melbourne, Australië, zo heeft de organisatie dinsdagmorgen bekendgemaakt. Dit wordt de eerste officiële titelverdediging van Whittaker, de 27-jarige won afgelopen juni de titel tegen Yoel Romero bij UFC 225.

Het was de tweede winst van Whittaker op Romero. Hij versloeg ook Romero bij UFC 213 om een ​​tussentitel te claimen die later werd gepromoveerd tot onbetwiste status toen kampioen Georges St-Pierre zijn titel om gezondheidsredenen vacant stelde. In totaal heeft Whittaker zijn laatste negen gevechten gewonnen.

Talent

Gastelum heeft drie van de vier gevechten gewonnen sinds hij terugkeerde naar de 185 pond divisie. De 27-jarige was een opkomende vechter op 170 pond, maar de overstap was noodzakelijk vanwege zijn onvermogen om consequent het weltergewicht te halen. Met het middengewicht heeft hij zichzelf stevig gevestigd als een toptalent en titelkandidaat. Gastelum heeft eerder overwinningen behaald op Ronaldo “Jacare” Souza en voormalig UFC-kampioen Michael Bisping.

Bekijk ook

VIDEO: Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor aangevallen door woeste fans

UFC 229 vechtpartij: ‘Khabib krijgt uitstel voor hoorzitting’

Het lijkt erop dat UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov ook uitstel heeft gekregen in zijn ...

MMA Nieuws: ‘Nederlander Reinier de Ridder tekent bij ONE Championship’

Foto: ONE Championship ONE Championship heeft zijn middengewichtdivisie versterkt met de ondertekening van Reinier de ...

VIDEO | Slachtpartij: ‘scheidsrechter stopt heftig MMA gevecht niet’

Ongetwijfeld vond gisteren de slechtste scheidsrechter interventie plaats in de mixed martial arts geschiedenis. Het ...