Robert Whittaker overleeft bloederig gevecht met Darren Till
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Robert Whittaker overleeft bloederig gevecht met Darren Till

Robert Whittaker overleeft bloederig gevecht met Darren Till

Robert Whittaker overleeft bloederig gevecht met Darren Till
Darren Till (L) werd verrast door Rober Whittaker (R)

Voormalig UFC-middengewicht kampioen Robert Whittaker behaalde zondag zijn eerste overwinning in twee jaar. Hij won van Darren Till op Fight Island.

Whittaker vs Till was een rommelig, technisch gevecht. Dat een bemoedigende stap voorwaarts was voor Whittaker. Die de wedstrijd met een glimlach en een gruwelijk bloedige snee boven zijn linkeroor beëindigde.

Whittaker won zijn middengewicht riem in 2017. Maar de Australische vechter verdedigde het slechts één keer en miste veel tijd met blessures. Hij verloor de titel afgelopen oktober aan de Nieuw-Zeelandse Israël Adesanya.

Niet afgeschreven

Whittaker trok zich vervolgens terug uit een gepland comeback-gevecht omdat hij zich opgebrand voelde. Hij keerde niet gemakkelijk terug. Maar de ex-kampioen liet tegen Till zien nog steeds mee te tellen.

“Dit gevecht was zo stressvol’, zei Whittaker. “Ik hoop dat de fans en iedereen het kunnen waarderen. Dat was een van de meest technische gevechten die ik ooit heb gevoerd. We kenden elkaars sterke punten. Ik moest me onderweg echt aanpassen.”

Meer top gevechten

Er waren stonden nog meer gevechten op de UFC rol. Veteraan zwaargewicht Fabrício Werdum versloeg Alexander Gustafsson door middel van armbar-submission halverwege de eerste ronde.

BEKIJK HIER ALLE UITSLAGEN VAN UFC: Whittaker vs Till

Maurício “Shogun” Rua behaalde een amusante split-decision overwinning op mede-Braziliaanse veteraan Antônio Rogério Nogueira in de laatste van vier UFC-shows in twee weken in het Midden-Oosten.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page